Hlavní obsah

Hrdý Koubek: Nechci pronášet velikášské řeči, ale Fiorentina si v italské lize vytváří víc šancí!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když uběhlo šest nastavených minut, gestikuloval divoce směrem k hlavnímu rozhodčímu, aby už úvodní čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy s Fiorentinou ukončil. Ve chvíli, kdy se tak stalo, si trenér Plzně Miroslav Koubek radostně zapumpoval. „Měl jsem radost, že jsme remízou zajistili českému mistrovi přímý postup do Ligy mistrů v přespříští sezoně. A také mě těšilo, jak skvěle takticky mužstvo zápas zvládlo,“ zářil Koubek po utkání.

Nechci pronášet velikášské řeči, ale v italské lize si Fiorentina vytváří víc šancí, těšilo Miroslava Koubka.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Berete remízu s takovým soupeřem jako malé vítězství?

Nic jsme samozřejmě nevyhráli, nikam jsme nepostoupili. Vítězné pocity jsem neměl. Měl jsem a mám radost za tým, jak se prezentoval.

Ceníte si u svých svěřenců nejvíc vyspělého taktického výkonu?

Účinná taktika na tým, jako je Fiorentina, byla životní nutností. Líbí se mi vyjádření, že si to s nimi rozdáme na férovku a pak zápas skončí všelijak. Byla potřeba ubrzdit soupeře, který je v Serii A nejsilnější na míči. Podařilo se. Vytvořili jsme mu z hlediska defenzivy nepříjemné prostředí. Vážím si, jak mužstvo zvládlo věci, na kterých v týdnu pracovalo.

Útočná fáze ale už tak dobrá nebyla.

Souhlasím. Byli jsme určitě schopní dát gól, museli bychom ale lépe zvládnout přechodové situace. Tam byl deficit.

Přesto jste měli větší šanci než soupeř.

Čekali jsme, že můžeme uspět s tím, že soupeře přibrzdíme a povedou se nám brejky nebo standardka. Jednu šanci jsme měli, ale nedali ji. Cením si, že jsme Fiorentinu nepustili do velké šance. Nechci pronášet velikášské řeči, ale Fiorentina si v zápasech italské ligy vytváří víc příležitostí.

Vzhledem k personálním problémům jste na pravou stranu zálohy postavil Radima Řezníka, který na jaře neodehrál ani minutu. Proč a kdy jste se tak rozhodl?

Že ho využijeme na pravé straně, jsem věděl hned. Na základě zkušeností, které s ním mám, jak pracuje na tréninku. Nepochyboval jsem o něm, vůbec. Vážím si jeho výkonu i charakteru. Neměl to lehké celý rok. Ví, že mu po sezoně skončí smlouva a z Plzně odejde. Zaslouží absolutorium.

Hrábli jsme si na dno, přiznává Václav Jemelka. Jedeme se tam porvat o postup!Video: Sport.cz

Co čekáte v odvetě?

Bude nepochybně těžší, Fiorentinu poženou fanoušci. Není tajemstvím, že musíme hrát stejně. Věřím, že zlepšíme přechodovou fázi a budeme nebezpečnější. Duel je otevřený.

Navíc do odvety můžete nasadit některé hráče, kteří ve čtvrtek nemohli nastoupit.

Aby to nebyla chyba, třeba zápas nezvládnou. Ne, teď vážně. Budeme mít každopádně hojnější výběr.

Jste ve hře o postup do semifinále Konferenční ligy. Může vám toto pomoct při vyjednávání o nové smlouvě?

Bavíme se o tom s vedením, bude ale třeba učinit ještě nějaké rozhodnutí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.