Hlavní obsah

I přes prohru jsem pyšný, zdůraznil Svědík. V Konferenční lize postrádá VAR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaný bodový zisk nebyl daleko. Slovácko ale i přes dotažení dvougólového manka nakonec padlo na hřišti Kolína nad Rýnem 2:4. Trenér Martin Svědík po utkání litoval špatně bráněných standardních situací, zároveň také spílal hlavnímu sudímu za posouzení zákroků uvnitř pokutového území. Kouč nerozumí, proč v Konferenční lize není narozdíl od jiných evropských pohárů videorozhodčí.

Foto: Reuters

Trenér Slovácka Martin Svědík během utkání v Kolíně nad Rýnem.

Článek

„Ze začátku jsme byli bázliví a ztráceli zbytečně balony. Je škoda, že oběma standardním situacím a tedy i gólům předcházely naše ztráty. Když se pak nadechneme, neproměníme šanci a inkasujeme. Od první obdržené branky jsme začali hrát odvážněji a lépe kombinovat. Pomohla změna rozestavení," hodnotil Svědík první poločas, který Slovácko prohrálo 0:2. Obe branky přitom dostalo po rohových kopech.

„Dnes tři góly ze standardek, s Boleslaví jeden, proti Slavii z penalty. Je toho strašně moc a je to škoda. Výsledky pak nepřicházejí," smutnil stratég.

Do druhé půle ale vstoupilo Slovácko skvěle, po trefách Jana Kalabišky a Milana Petržely bylo dokonce srovnáno. „Dvacet minut výborných. Soupeře jsme presovali, chvílemi nevěděl, kam hrát," nešetřil kouč chválou.

Kvalita rozhodčích by měla být vyšší

Za rozhodují moment zápasu označil šanci Kalabišky, který mohl skóre definitivně obrátit, v úniku ale nedokázal prostřelit gólmana domácích. Je však otázkou, jakou vinu na tom měli obránci Kolína, byť hráč Slovácka nejprve brnknul nohou o zem. „Jsem přesvědčený, že to byl faul. Nechci se vymlouvat, že rozhodčí ovlivnil utkání, ale tohle bylo z pohledu výsledku klíčové," neskrýval rozhořčení Svědík.

K penaltě došlo na druhé straně, kdy po střetu s Hofmannem spadl Ljubičič a pokutový kop následně sám proměnil. „Při našem faulu letěl s rukou k penaltě ještě dříve, než zapískal. Na téhle úrovni by kvalita rozhodování měla být lepší," divil se kouč. „Utkání jsme si ale prohráli sami tím, že jsme pokutový kop udělali," dodal zřetelně.

Ať už byly zmíněné situace odpískány dobře, či ne, Svědík se diví, proč v Konferenční lize není videorozhodčí stejně jako v dalších evropských pohárech. „Když už je v české lize, tak i tady by měl být. Ale to říkám teď po zápase," prohlásil.

Slovácko v Německu ukázalo kvalitní ofenzivu, svého soupeře dokonce přestřílelo. „Směrem dopředu se nebojíme hrát a pro kluky jde o měřítko, že i s takovými soupeři jde hrát fotbal a můžeme jim dát gól. Problém je v defenzivě, poslední nulu máme z předkola proti AIK. Proto máme takové výsledky," kritizoval Svědík.

Prohru na půdě bundesligového soupeře ale bere. „Jsem pyšný na odevzdaný výkon, že jsme si nepřijeli jen pro porážku. Hráli jsme s Kolínem v podstatě vyrovnanou partii," uznal představení svých svěřenců.

Reklama