Hlavní obsah

Kalvach na mě křičel, že střelu tečoval. Gól si ale píšu já, smál se plzeňský Kopic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když nedává góly v lize, střílí je na evropské scéně. Záložník Jan Kopic jako jediný z obligátní základní sestavy Plzně nedal v této sezoně gól v domácí soutěži, ve čtvrtek v Astaně ale v Konferenční lize brankou zařídil Viktorii výhru 2:1. „Nezlobil bych se, kdybych dával góly jen v Evropě a v lize to vzal někdo jiný,“ řekl Kopic po utkání v Astaně Českému rozhlasu a Deníku.

Foto: Stas Filippov, ČTK/AP

Plzeňský fotbalista Jan Kopic (vlevo) v souboji s Fabienem Ouregou během utkání Konferenční ligy.

Článek

Vaši gólovou střelu tečoval lehce Lukáš Kalvach. Počítáte si gól vy?

Kalvi na mě křičel, že střelu tečoval, ale gól si píšu já. On asi taky. Levačkou jsem jich už pár dal, ale víc pochopitelně silnější pravačkou. Jestli byl důležitý se ukáže na konci skupiny, jestli pomůže k postupu.

K němu máte slušně nakročeno. Před 14 dny jste porazili doma Ballkani.

Doufal jsem v takový začátek. Věděli jsme, že doma něco uhrajeme. Ale pro postup je třeba vozit body i z venku, což se nyní povedlo. Pokud si to teď pohlídáme doma, mělo by to stačit.

Foto: Stas Filippov, ČTK/AP

Fotbalista Astany Marin Tomasov (vlevo) se snaží odkopnout míč v utkání Konfereční ligy s Viktorií Plzeň. Situace přihlíží stoper a kapitán Viktorie Hejda.

V Astaně jste se ale rozjížděli pomalu. Proč?

V prvním poločase nám dělala problémy umělka, při přihrávkách i v pohybu. Jde o nezvyklý povrch, je rychlý, stačí dát míč kousek vedle a už ho spoluhráč nechytne. Dostali jsme potom gól, ale během pěti minut jsme zápas otočili. Super.

Inkasovaný gól vás evidentně nabudil.

Dá se říct, že ano. Povedlo se nám potom pár akcí, vstřelili jsme dva góly. Při vyrovnávací trefě to Sampson Dweh skvěle vyvezl a našel na zadní tyči Chorase (Chorého). Tohle nám moc pomohlo, soupeř se zalekl a dali jsme druhý gól. V závěru tam byly závary, ale tutovku Astana neměla.

Teď vás ale čekají dva duely s favoritem skupiny Dinamem Záhřeb. Věříte si na něj?

Doufal jsem, že s Dinamem budeme v tabulce nahoře. Hráli jsme s ním před čtyřmi lety, v Záhřebu jsme dostali. Teď Dinamo ukázalo kvality se Spartou, byť nezvládlo odvetu. Doma ji ale přejelo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.