Hlavní obsah

Priske: Na kluky jsem hrdý. Ukázal se rozdíl mezi námi a Anglií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výkonem si ostudu neuřízli. Ale výsledek? Ten byl pro fotbalisty Sparty pořádnou fackou. Prohrou 1:5 v domácím osmifinále Evropské ligy s věhlasným Liverpoolem se postup po odvetě, která je na programu za týden, řadí do kategorie utopických scénářů. Kouč Letenských Brian Priske i přes vysokou porážku tým chválil, ale stejně přiznal: „Ukázal se rozdíl mezi námi a lídrem Premier League.“

Hráči se musí ze zklamání rychle oklepat, ale jsem na ně hrdý, říká Brian Priske. Video: Sport.cz

 
Článek

Přišel vám výsledek příliš krutý vzhledem k tomu, co jste předvedli?

Nevím, jestli vyloženě krutý. Ale výkony hráčů byly určitě lepší než výsledek, ten nás mrzí. Stejně tak samozřejmě i inkasované góly. Snažili jsme se hrát náš fotbal, tvořit si šance, což se dařilo. Určitě jsme se mohli prosadit vícekrát. Ukázalo se, že jsme čelili opravdu velké kvalitě.

Liverpool je opravdu těžká váha, pravda. Chtěl byste slavnému soupeři něco vzkázat?

Musím mu vyjádřit respekt. I za to, že zápas bral vážně, přijel v plné palbě. Ukazuje to, že nás také respektuje. Věděl jsem, že kluky čeká těžká zkouška a dostanou se do situací, které ještě nikdy nemuseli řešit. Jak v ofenzivě, tak defenzivě. Ukázal se rozdíl mezi lídrem anglické ligy a námi.

Co jste svěřencům po utkání řekl?

Že na ně jsem hrdý. Rozhodnout, s jakou taktikou nastoupíme, byla čistě moje odpovědnost. Kluci se snažili hrát tak jako vždycky. Určitě by bylo jednodušší zaparkovat autobus a devadesát minut v kuse bránit. Ale to není můj styl. Ani to, čím by se chtěl prezentovat klub. Dělali jsme, co se dalo, proti jednomu z nejlepších týmů Evropy.

Takže v odvetě parkovat autobus také nebudete?

Určitě ne, asi si ho tam ani nepřivezeme. (smích). V Liverpoolu se pokusíme urvat co nejlepší výsledek pro klub. Tušíme, že o postupu do čtvrtfinále by bylo složité i přemýšlet. Ale autobus zůstane v Praze. Schováme si ho tu pro výjimečné příležitosti.

Jak moc ovlivnil utkání brzký inkasovaný gól z pokutového kopu?

Těžko říct. Proti Kodani jsme také brzy inkasovali a vzpamatovali jsme se z toho, ale takhle jsme do zápasu určitě vstoupit nechtěli. Kvalitu Liverpoolu jste viděli všichni. Už jsme si dokázali, že jsme schopni změřit síly se špičkovými týmy Evropy. Liverpool je ještě o úroveň, možná několik úrovní výše.

Nuňéz má obrovskou kvalitu, trefil to skvěle, vědí Sparťané. Zápas ukázal rozdíl mezi námi a Anglií.Video: Sport.cz

Před pauzou musel střídat stoper Asger Sörensen, jak je na tom?

Ucítil zadní stehenní sval, zatím nevíme přesně. Musíme počkat a uvidíme, jak to bude vážné.

Jak se vám líbil Marcus Solbakken, který dostal důvěru v základu a zapsal plnou minutáž?

Odehrál dobrý zápas, jsem s ním spokojený. Odvedl přesně takovou práci, jakou od něj čekáme. S Kaanem (Kairinenem) si rozuměli, na míči byli klidní. Snažili se nacházet v dobrých prostorech a byli schopni udržet balon.

Nebude pro hráče složité se srovnat s tak vysokou prohrou? Na ty nejste v poslední době moc zvyklí.

Čekám, že se z porážky vzpamatujeme rychle. Už jsem to s hráči řešil. Chápu a respektuji, že jsou těsně po zápase zklamaní, ale v neděli nás čeká důležitý střet s Plzní. Musím ale zmínit, že vedu neuvěřitelné mužstvo a skvělou partu. Plní přesně to, co řeknu. Mají úžasnou disciplínu, i když po nich vyžaduji náročný styl hry proti tak skvělému soupeři.

Reklama