Hlavní obsah

Kouč Nice: Vedení 1:0? Všichni měli bránit! V závěru jsme trpěli. Nechápu, co se stalo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za stavu 1:0 je potřeba, aby všichni bez výjimky bránili, prohlásil po prohře se Slováckem v Konferenční lize kouč francouzského Nice Lucien Favre. Své svěřence ostře zkritizoval za to, že prohospodařili náskok z prvního poločasu a nechali český tým, aby v závěru duelu skóre obrátil. Vadilo mu zejména, že se hráči až moc zbrkle snažili přidat pojistku.

Foto: Reuters

Trenér Nice Lucien Favre během utkání Konferenční ligy na hřišti Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Nice (od našeho zpravodaje) - „Nechápu to. Občas je potřeba bránit a to stačí. Měli jsme vedení udržet. Je pro mě nepochopitelné, co se stalo," prohlásil zkušený kouč na pozápasové tiskové konferenci.

Nice vedlo od 14. minuty po trefě Diopa, jehož centr si srazil do vlastní sítě Vlastimil Daníček. V posledních dvaceti minutách však Slovácko duel trefami Michala Tomiče a Petra Reinberka otočilo. Francouzi předtím spálili několik vyložených příležitostí, hlavní překážkou byl pro ně gólman Filip Nguyen.

„V poločase jsme měli vést 3:0, ale nestalo se. Poté bylo potřeba skóre udržet, ale my se snažili za každou cenu dát druhý gól a byli zbrklí. Prohra je z velké části kvůli hlavě a mentalitě hráčů," nešetřil kritikou Favre, jenž kroutí v Nice už své druhé trenérské období a v minulosti vedl například slavnou Borussii Dortmund.

Neustále opakoval, že defenziva vázla. „Musí se zapojit všichni bez výjimky. Když jsme vedli 1:0, taktika měla být, že všichni brání. Na tom musíme zapracovat. Když je potřeba, tým to umí. Dnes večer to ale bohužel nedokázal," zdůraznil stratég.

Připustil, že nezvládnutý závěr může mít v dalších utkáních na mužstvo negativní dopad. „V prví půli jsme hráli dobře, pak se kvalita zhoršila. Posledních 15 minut jsme trpěli, ale to v zápase v Česku taky. Jenže tam se nám podařilo skóre udržet," připomněl týden staré utkání, které Nice vyhrálo v Uherském Hradišti 1:0.

Reklama

Související témata: