Hlavní obsah

Fantastické zákroky a uznání od Schmeichela. Nguyen deptal hvězdy Nice: Dnes měl smůlu Kasper

Dostal opět důvěru, kterou tentokrát splatil dokonale. Nebýt jeho výborných zákroků, v závěru utkání s Nice by už Slovácko nemělo o co hrát. Gólman Filip Nguyen ale svůj tým podržel a byl jedním z hrdinů při senzační výhře 2:1. „Vrátila se nám poctivá práce,“ neskrýval radost po prvním triumfu Slovácka v Konferenční lize.

Foto: Reuters

Filip Nguyen chytá střelu Nicolase Pépého během utkání Konferenční ligy v Nice.

Článek

Nice (od našeho zpravodaje) - Před týdnem nesla domácí prohra s Nice 0:1 jeho podpis. Střelu Nicolase Pépého chtěl chytit do koše, míč si však nešťastně srazil do vlastní sítě.

V odvetě se mezi tři tyče postavil znovu a tentokrát v souboji s hvězdnými útočníky francouzského týmu čaroval. Andy Delort i zmíněný Pépé ho nedokázali překonat střelami po zemi, do šibenice ani po samostatných únicích.

„Snažil jsem se podat maximální výkon a že přispěl k vítězství? O to je to lepší. Soustředil jsem se hlavně na sebe a nebyl jen jeden okamžik, po kterém bych se chytnul. Koncentroval jsem se celý zápas," pravil 30letý gólman po utkání.

Post brankáře Slovácka byl v posledních týdnech hodně diskutovaný. Nguyen nebyl příliš jistý, stejně tak náhradník Tomáš Fryšták. Když dostal v neděli v domácí lize proti Bohemians šanci mladý Borek, obdržel za pár minut červenou.

Trenérský tým dal v Nice důvěru opět Nguyenovi, který tak podstoupil gólmanský střet s Kasperem Schmeichelem. Dánský reprezentant úvodní vzájemný zápas nechytal, po závěrečném hvizdu ale přišel za brankářem Slovácka a utěšoval ho.

„Dneska měl smůlu Kasper, prošlo mu to zdí," reagoval Nguyen na rozhodující trefu Petra Reinberka z přímého kopu. „Nebral bych to jako náš minisouboj, ale samozřejmě jsem rád, že jsem si proti takovému gólmanovi zachytal. Po zápase jsme si podali ruce a říkal mi, že jsem si to zasloužil," prozradil.

Nedokážeme trestat každou maličkost

Slovácko vycházelo z poctivé defenzívy, přesto si neodpustilo několik zaváhání, které buď vyřešil vytáhlý gólman, nebo v nich hráči Nice selhali. V kontextu několika uplynulých duelů se ale jednalo o výjimku, tým z Uherského Hradiště za nepřesnosti často platil inkasovanými brankami.

„Góly padají po chybách a soupeři je umí proměňovat. My ještě nejsme na takové úrovni, abychom dokázali trestat každou maličkost," podotkl Nguyen.

Slovácko má ve skupině D čtyři body a před posledními dvěma střetnutími s Kolínem nad Rýnem a Partizanem Bělehrad je ve hře o postup. „Na to se nesoustředíme, chceme v každém utkání získat co nejvíce bodů a až na konci se uvidí, na co to bude stačit," pravil jeden z hrdinů čtvrtečního večera.

Reklama

Související témata: