Hlavní obsah

Křídlo za miliardy i vítěz Ligy mistrů. Jaké hvězdy může Nice poslat na Slovácko?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovácko čeká ve třetím utkání základní skupiny Konferenční ligy francouzský celek Nice, který při pohledu na kádr budí velký respekt. Tým pod vedením bývalého kouče Borussie Dortmund Luciena Favreho před sezonou mohutně posílil, vše si ale zatím sedá a Nice se doma ani v Evropě příliš nedaří. O jaké hvězdy se však opírá?

Foto: Reuters

Aaron Ramsey (v bílém) v dresu Nice v souboji s Neymarem z Paris-Saint Germain

Článek
Fotogalerie

Kasper Schmeichel

Francouzský klub v srpnu oznámil příchod své nové gólmanské jedničky. Dánský brankář se do Nice přesunul po 11 letech v anglickém Leicesteru, kde byl v roce 2016 jednou z hlavních postav při zisku senzačního titulu.

Foto: Reuters

Brankář OGC Nice Kasper Schmeichel během utkání dánské fotbalové reprezentace

Syn legendárního brankáře Petera Schmeichela si tak v 35 letech zkouší nové angažmá. Je také dlouholetou reprezentační jedničkou, zúčastnil se MS 2018 i loňského Eura, kde Dánové porazili ve čtvrtfinále Česko a v semifinále trápili až do prodloužení Anglii.

Dante

Obrana Nice už od roku 2016 spoléhá na stopera Danteho. Aktuálně 38letý Brazilec známý mimo jiné svým „květákem" na hlavě nastupuje pravidelně do všech ligových i pohárových utkání. Mimo sestavu ho dostane snad jen karetní trest.

Dante už má ale největší úspěchy nejspíše za sebou. S Bayernem Mnichov vyhrál mezi roky 2012 a 2016 čtyřikrát bundesligu, v sezoně 2012/2013 dokázal s německým velkoklubem opanovat Ligu mistrů a následně také superpohár UEFA a mistrovství světa klubů.

Foto: Reuters

Dante (v bílém) v dresu Nice v souboji s Linelem Messim z Paris-Saint Germain

Aaron Ramsey

Největší slávu zažil v anglickém Arsenalu, kde nastoupil do téměř 300 soutěžních zápasů. Ve středu pole byl hlavním dirigentem hry, je podepsaný pod třemi triumfy v FA Cupu či dvěma anglickými superpoháry.

Po definitivním konci v Arsenalu následovalo stěhování do Juventusu, se kterým sice získal titul, ale záložník původem z Walesu předpoklady kreativní opory nenaplnil. Přes hostování ve skotském Rangers nakonec zakotvil před aktuální sezonou v Nice.

Foto: Reuters

Aaron Ramsey (v bílém) v dresu Nice v souboji s Neymarem z Paris-Saint Germain

Nicolas Pépé

V roce 2019 přišel přibližně za dvě miliardy korun z Lille do Arsenalu. Od křídelníka reprezentujícího Pobřeží slonoviny se za takové peníze čekalo daleko víc. Nikdy se napevno neusadil v základní sestavě, až příliš často střídal zářivé okamžiky s bídnými výkony.

Během působení v Anglii klesla jeho tržní hodnota na třetinu, přitom ve 112 startech nasbíral na první pohled i solidních 27 tref. Trenér Mikel Arteta s ním ale pro aktuální sezonu nepočítal a vše skončilo hostováním ve Francii.

Foto: Reuters

Nicolas Pépé (v bílém) v dresu Nice v souboji proti Paris-Saint Germain

Andy Delort

V minulém ligovém ročníku byl 30letý Alžířan s 16 góly nejlepším střelcem týmu. V probíhající sezoně se stejně jako Nice spíše trápí a zatím se trefil jen dvakrát. V Konferenční lize pak bývalý hráč Montpellieru nebo Toulouse zařídil doma remízu 1:1 s Kolínem nad Rýnem.

V útoku ho doplňuje a občas i zastupuje Francouz Gaetan Laborde. Další výraznou osobností Nice je například středopolař Mario Lemina, který dříve oblékal dres Marseille, Juventusu nebo Southamptonu. Na listině zraněných je pak záložník s minulostí v Manchesteru United Morgan Schneiderlin, nesmíme zapomenout ani na vítěze Evropské ligy s Chelsea Rosse Barkleyho.

Reklama

Související témata: