Hlavní obsah

O víkendu hráli fotbalisté Nice proti Messimu, teď dorazí do Hradiště. Krásný příběh, těší se Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netají, že mu nedávná reprezentační pauza přišla nesmírně vhod. Odpočatý kapitán fotbalistů Slovácka Michal Kadlec přispěl výborným výkonem k triumfu svého mužstva v prestižním ligovém derby ve Zlíně (2:0). Teď už je zkušený hradišťský stoper natěšený na čtvrteční duel 3. kola základní skupiny Konferenční ligy proti francouzskému Nice.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kapitán Slovácka Michal Kadlec na tiskové konferenci

Článek

Asi jste hodně rádi, že jste vítězstvím ve Zlíně ukončili v domácí nejvyšší soutěži pětizápasové čekání na plný bodový zisk...

Rozhodně. Cestovali jsme k utkání s cílem za každou cenu vyhrát a ukončit špatné období. To se nám povedlo. I za tu cenu, že nebyl k vidění příliš pohledný fotbal. Hru jsme si tentokrát nijak nekomplikovali. Vzadu jsme byli mnohem důslednější a poctivější než v předchozích duelech, a směrem dopředu jsme si vypomáhali nakopávanými míči. Vytvořili jsme si víc šancí než Zlíňané, a po přestávce jsme dvě proměnili. Z mého pohledu jsme brali důležité tři body zaslouženě. Znamenají pro nás značné povzbuzení.

Pomohla vám k nim reprezentační přestávka?

Naprosto jednoznačně. Vždyť před ní jsme měli mimořádně náročný program. Pravidelně jsme ve čtvrtek hrávali evropský pohár a v neděli ligu. V ní jsme před pauzou doma proti Jablonci už hodně šlapali vodu. Takže jsme už nutně potřebovali přijít na jiné myšlenky a natankovat nové síly. Věřím, že se nám to podařilo. Já osobně jsem si krátké volno užil, s rodinou jsme vypadli na tři dny do přírody. A důležité taky bylo, že jsme mohli před Zlínem normálně potrénovat včetně kupříkladu posilovny. Bylo to na delší dobu zase naposledy, protože jsme vstoupili do dalšího náročného zápasového bloku, v němž nás kromě ligy čeká také dvojutkání s Nice či vstup do MOL Cupu.

Viděl jste o víkendu v televizi utkání Nice ve francouzské lize na hřišti vedoucího PSG, které váš čtvrteční soupeř v Konferenční lize prohrál 1:2 až gólem sedm minut před koncem?

Ne, nedíval jsem se. Trenér Svědík nám říkal, že nám ani sestřih tohoto zápasu pouštět nebude, protože my asi jen těžko budeme mít balon devadesát procent času pod kontrolou. Pro mě je krásný zejména ten příběh, že fotbalisté Nice, kteří v sobotu nastoupili proti slavnému velkoklubu s Messim na obrovském stadionu v Paříži, dorazí nyní na hezký, ale mnohem menší stánek do nejmenšího ligového města v Česku.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka, Joss Didiba ze Zlína v utkání 10. kola Fortuna ligy

Co od duelu s Nice očekáváte?

Bude to asi trochu jiný kalibr než ve Zlíně. Věřím, že diváky čeká velice zajímavý zápas. Dáme do něj úplně všechno. Jsem přesvědčený, že jsme schopni uhrát slušný výsledek. Vypadá to, že naše skupina bude dost vyrovnaná, každý bodík v ní bude hrát roli.

Hned za tři dny se pak utkáte v domácí lize s Bohemkou...

Máme teď docela široký kádr, a navíc jsme momentálně všichni zdraví. Kouč tudíž může sestavou točit. Doufám tudíž, že i v domácí nejvyšší soutěži teď budeme už zase bodovat pravidelně.

Reklama

Související témata: