Hlavní obsah

Kuchtův odchod způsobil Slavii problém s pohárovou soupiskou. Jak ho Trpišovský vyřešil?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odchodem odchovance Jana Kuchty do Ruska nastal v Edenu menší problém. Sešívaní přišli o jedno místo na pohárové soupisce. Fotbalová Slavia si poradila, dopsala na seznam hráčů pro Konferenční ligu obě zimní posily, stopera Maksyma Talovjerova s křídelníkem Yirou Sorem, a také Madse Emila Madsena. Dánský záložník v bojích v základní skupině E proti Feyenoordu Rotterdam, Unionu Berlín a Maccabi Haifa nefiguroval. Mimo zůstává Jakub Hromada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mads Emil Madsen ze Slavie Praha a Nemanja Kuzmanovič z Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Termín uzávěrky se naplnil, Slavia ve středu potvrdila podobu své soupisky pro vyřazovací fázi Konferenční ligy. Souboj s pátým týmem turecké ligy Fenerbahce Istanbul odstartují sešívaní 17. února na hřišti soupeře, odveta proběhne o týden později v Edenu.

Realizační tým mohl zapsat na soupisku 21 jmen, proti její podzimní podobě UEFA povoluje pouze tři změny. Každý klub nad rámec registrace na listu A může využít i každého hráče mladšího 21 let, který je v klubu alespoň dva roky. Ti se zapíšou na takzvaný list B, kde figuruje například Daniel Samek.

Volná místa zaplnil trojlístek Talovjerov, Sor, Madsen.

„Do rozhodování promluvil odchod Jana Kuchty, který byl v kvótě povolených hráčů mimo soupisku. Přišli jsme o jedno místo, do toho tam byli zranění hráči. Musíme kalkulovat i s tím, že Alex Bah nemůže v prvním kole nastoupit kvůli trestu za žluté karty. Navíc je tam karetní ohrožení u dalších hráčů, což jsme taky brali v potaz," líčí dilema na klubovém webu trenér Jindřich Trpišovský.

"Nakonec na soupisce bude navíc Mads Emil Madsen, Yira Sor a Maksym Talovjerov právě i kvůli zastupitelnosti na postech, které jsme potřebovali," vysvětluje hlavní kouč.

Proti podzimní nominaci chybí kromě Jana Kuchty také Ubong Ekpai, Ladislav Takács a kapitán Jan Bořil, který je po operaci a minimálně celou jarní část nebude k dispozici. Na soupisce nejsou dlouhodobě zranění David Hovorka s Lukášem Provodem. Další změny už sešívaní vzhledem k regulím, které nepovolují registrovat více než tři nové hráče, udělat nemohli. Také proto se na soupisku nedostal Jakub Hromada.

Reklama

Související témata: