Hlavní obsah

Kdepak Řím s Mourinhem! Los Slavii přál, pojede kousek za hranice do Lince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fenerbahce v Edenu vyřadili, připravili si tak napínavý pátek. Fotbalisté pražské Slavie se hodinu po poledni dozvěděli soupeře pro osmifinále Konferenční ligy. A los v sídle UEFA v Nyonu jim přál! Sešívaní se utkají s Lincem. Dvojzápas s rakouským soupeřem začnou 10. března doma. Kouč Trpišovský si původně přál silný AS Řím.

Trenér Jindřich Trpišovský k losu osmifinále Konferenční ligyVideo: slavia.cz

 
Článek
Fotogalerie

Naučili se naslouchat svému trenérovi i před losem. Když si sešívaní v prosinci zajistili v Berlíně na Unionu postup do jarní části Konferenční ligy, poručil si Jindřich Trpišovský jako příštího soupeře Fenerbahce Istanbul.

Při losování ho také Slavii vytáhli a výsledek je známý... Tentokrát si úspěšný kouč přál AS Řím se slavným José Mourinhem na lavičce.

Mads Emil Madsen o losu osmifinále Konferenční ligy

Přání mu nevyšlo, ale nemusí být zklamaný. Linec leží v Horních Rakousích jen kousek od českých hranic. LASK v rakouské nejvyšší soutěži sedí na osmé příčce, záložník sešívaných Mads Emil Madsen za něj odehrál v ročníku 2020/21 čtyřiadvacet soutěžních utkání. V Linci v současné době působí i český obránce Filip Twardzik.

„Jsme spokojení. Řím nám sice nevyšel, ale Linec byl hned druhou variantou. Je to soupeř, o kterém dost víme. Hrál za něj Emil Madsen a na některé zápasy jsme se koukali už v létě. Navíc Linec je blízko v dojezdové vzdálenosti," líčí Trpišovský pro klubovou televizi.

Český šampion začne dvojzápas 10. března doma, odveta je na programu o týden později na soupeřově hřišti.

LASK má stadion s kapacitou 21 005 diváků. V Rakousku se však nebude hrát na hlavním stadionu, ale v NV Aréně v St. Pöltenu, která má kapacitu kolem 8 tisíc. Tým vede trenér Andreas Wieland, největšími oporami jsou Alexander Schlager, Thomas Goiginger či Peter Michorl. Na českého soupeře narazil v evropských pohárech pouze jednou. V 1. kole Poháru UEFA v sezoně 1985/86 ostravský Baník podlehl Linci 0:2 a 0:1.

Slavia zůstala posledním českým zástupcem v sezoně evropských pohárů. Sparta prohrála v Bělehradě s Partizanem a ze soutěže vypadla. Červenobílí loni stejně jako v roce 2019 došli do čtvrtfinále Evropské ligy, jejich maximem je semifinále Poháru UEFA ze sezony 1995/96.

Už v poledne byl na programu los osmifinále Evropské ligy. Fotbalisty West Hamu, kde působí i české trio Coufal, Král, Souček, čeká FC Sevilla. Leverkusen s Schickem vyzve Bergamo.

Los osmifinále fotbalové Konferenční ligy:
Slavia Praha - LASK Linec
Marseille - Basilej
Leicester - Rennes
PAOK Soluň - Gent
Arnhem - AS Řím
PSV Eidhoven - FC Kodaň
Bodö/Glimt - Alkmaar
Partizan Bělehrad - Feyenoord Rotterdam
První utkání 10. března, odvety 17. března
Los osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Glasgow Rangers - Crvena zvezda Bělehrad
Braga - Monako
FC Porto - Lyon
Bergamo - Leverkusen (Schick)
FC Sevilla - West Ham (Coufal, Král, Souček)
FC Barcelona - Galatasaray Istanbul
Lipsko - Spartak Moskva
Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt
První zápasy 9. a 10. března, odvety 17. března

Reklama