Hlavní obsah

Nespravedlnost! Kde je VAR? Řekové těžko skousávají postup Slavie

Fotbalisté Slavie se v odvetném zápase 3. předkola Konferenční ligy na horké půdě řeckého Panathinaikosu na postup pořádně nadřeli. Několikrát měli na mále, ale hlavně i díky zlepšenému výkonu ve druhé půli se po remíze 1:1 radovali z postupu do play off evropské soutěže. Řecká média však postup Pražanů označují za nespravedlivý a dovolávají se toho, aby příště v podobných fázích soutěže byl k dispozici VAR.

Sestřih zápasu Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Stejně jako v prvním utkání, i tentokrát si řecká média stěžují na výkon rozhodčího. „Nic nevidím, nic neslyším, nic netrestám," popsal například portál sport24.gr výkon anglického sudího Petera Bankse.

„Panathinaikos byl nakonec Čechy vyřazen ne proto, že by byl horším týmem. Naopak se ukázalo, že i když všichni brali Slavii jako papírového favorita, „zelení" byli v obou zápasech celkově lepší. Panathinaikos byl vyřazen proto, že v této fázi kvalifikace chybí VAR!" stěžuje si dál.

Václav Jurečka po zápase Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

Média shodně kritizují posouzení momentu ze 42. minuty, kdy slávistický gólman Mandous, který v té době už měl na svém kontě žlutou kartu, srazil k zemi v pokutovém území po standardní situaci Barta Schenkevelda, který se pak svíjel na zemi v bolestech a musel být ošetřován. Potrestaný žlutou kartou byl nakonec Nizozemec, který si stěžoval na předchozí situaci ještě u asistenta rozhodčího.

Aleš Mandous po zápase Panathinaikos - SlaviaVideo: O2 TV Sport

„Je škoda, že každý bezohledný rozhodčí podrobuje týmy takovému „mučení," pokračoval sport24.gr v kritice. Deník Ta Nea není tak ostrý, spíše lituje neproměněných šancí Řeků. „Panathinaikos do toho dal všechno, bojoval až do konce, ale velký obrat proti Slavii se mu nepovedl," píše. O situaci ze závěru první půle píše jen to, že klub z Atén podal v poločasové přestávce oficiální stížnost na hlavního arbitra.

Média se však nevyhýbají ani kritice Argyrise Kampetsise, který chyboval v rozehrávce před vyrovnávací brankou střídajícího Václava Jurečky. „Udělal fatální chybu, která ho nyní bude pronásledovat po celý jeho fotbalový život," napsal sport24.gr.

Reklama

Související témata: