Hlavní obsah

Partizan - Sparta 2:1Neúprosná srážka s Parním válcem, kanonýr z Kapverd vystřelil Pražany z Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr srbské ligy má přezdívku Parní válec a musí být sám překvapen, jak snadno svého protivníka přejel. Fotbalisté pražské Sparty po domácí porážce 0:1 zázrak nesvedli, také v bělehradské odvetě úvodního kola play off Konferenční ligy podlehli Partizanu 1:2 a své působení v Evropě neslavně končí. Oba góly vítězů vstřelil Kapverďan Ricardo Gomes, za hosty snížil Adam Hložek. Letenští nepřekročili svůj stín, venku v pohárech nevyhráli již sedmkrát po sobě (z toho 6 proher) a ve 13 z posledních 14 duelů.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Jakub Pešek hledá cestu k brance soupeře.

Článek
Fotogalerie

Slibovali solidní ofenzívu, aby oživili šanci na setrvání v pohárové Evropě. Jenže hned samotný úvod utkání byl v jejich podání strašidelný. Sáček přišel ve středu hřiště o míč, stopeři Panák s Vitíkem se nepochopitelně rozestoupili, Ricardo Gomes mezi nimi pohodlně pronikl do vápna a tvrdou střelou po zemi otevřel skóre.

Pražané byli otřeseni, Vitík si o chvíli později krkolomnou malou domů málem dal vlastní gól. Holec pohotovým zákrokem tentokrát pohromu odvrátil. Sparta pak ze standardky aspoň jednou pohrozila, Partizan ovšem se svým rohovým kopem naložil mnohem efektivněji.

Ačkoliv Letenští věděli o nebezpečnosti kapverdsko-portugalského útočníka, nechali ho ve vápně znovu neobsazeného, takže po jeho hlavičce ve 24. minutě prohrávali již o dvě branky. Ricardo Gomes si opět snadno odskočil od Panáka...

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Fotbalisté Partizanu se radují z gólu Ricarda Gomese.

A museli být rádi, že třetí gól v jejich síti po přímém kopu kvůli ofsajdu neplatil. Vrbův tým marně hledal sebevědomí a cokoliv pozitivního, čím by mohl soupeře ohrozit.

Partizan měl v celkovém součtu k dobru tři branky, po přestávce se tak v klidu stáhl a nechal se dobývat. Tlak Sparty byl jen platonický, hrála příliš pomalu.

V 65. minutě ještě dostala šanci, když dosavadní hrdina Ricardo Gomes vyfasoval za simulování v šestnáctce přísnou druhou žlutou kartu a hosté zahájili přesilovku.

Až pět minut před koncem Sparta vývoj zdramatizovala. Dočkalův přímý kop prodloužil hlavou Hancko a Hložek zblízka snížil. Víc už Pražané nepředvedli.

Odveta úvodního kola play off fotbalové Konferenční ligy:
Partizan Bělehrad - Sparta Praha 2:1 (2:0)
Branky: 7. a 24. Ricardo Gomes - 85. Hložek. Rozhodčí: Kabakov - Margaritov, Valkov (všichni Bulh.). ŽK: Ricardo Gomes, Miletič, Uroševič, Popovič, Holender, Jevtovič - Ladislav Krejčí mladší, Čvančara, Wiesner. ČK: 65. Ricardo Gomes. První zápas 1:0, postupuje Partizan.
Partizan: Popovič - Miletič, Vujačič, Saničanin, Uroševič - Zdjelar, Jojič (78. Terzič) - Markovič (61. Jovič), Natcho (61. Jevtovič), Menig (78. Holender) - Ricardo Gomes. Trenér: Stanojevič.
Sparta: Holec - Wiesner, Panák, Vitík, Hancko - Pešek (46. Minčev), Sáček (62. Dočkal), Ladislav Krejčí mladší, Hložek, Haraslín (70. Karabec) - Čvančara (62. Ladislav Krejčí starší). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články