Hlavní obsah

Nor se podívá domů. Nečeká nás jednoduchý soupeř, varuje Spartu

Trochu symbolický los. Jakmile fotbalová Sparta najela jmenováním dánského trenéra Briana Priskeho a jeho kolegů na severskou cestu, hned jí z osudí vypadl soupeř ze Skandinávie. Ve 2. předkole Konferenční ligy narazí na Viking Stavanger. Nor v jejích službách Andreas Vindheim samozřejmě pookřál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andreas Vindheim během prvního tréninku letní přípravy Sparty na Strahově.

Článek
Fotogalerie

Zahrál si za Schalke 04, na startu letní přípravy ovšem nastupuje zase do Sparty. A spolu s ní může narazit na své krajany.

„Je vtipné, že budeme hrát právě proti norskému týmu. Rozhodně nás nečeká jednoduchý soupeř. V sezoně se jim docela daří. Ano, je třeba říct, že norská liga už nějakou dobu probíhá, a to může být jejich výhoda. Bude to zajímavý duel," líčí Andreas Vindheim v rozhovoru pro klubovou televizi.

Při prvním tréninku dostali fotbalisté Sparty od nových trenérů pořádně zabratVideo: Sport.cz

Norský Viking pro něj samozřejmě není neznámou.

„S některými jejich hráči se znám. Norskou ligu neustále sleduji. Ne, že bych se díval na každý zápas, ale sleduju všechny sestřihy. Znám je poměrně dobře," ujišťuje.

O přednostech soupeře tak má jasno.

„Doma jsou silní. Mají stadion s umělým trávníkem. To je také jejich výhoda. Je to tým, který je zvyklý hrát ve velké intenzitě. Jsou běhaví, chtějí hrát fotbal. Nenakopávají moc dlouhých míčů. Rozhodně to bude zajímavá konfrontace," avizuje Vindheim.

Reklama

Související témata: