Hlavní obsah

Plzeň před Ballkani: půjde prioritně po milionech, nebo upřednostní ligu? Zátěž rozložíme, tvrdí Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Upřednostnit snahu o zisk 12,5 milionů korun, nebo pošetřit síly na podzimní finiš v lize, kde klopýtá? Fotbalová Plzeň má před čtvrtečním duelem Konferenční ligy proti kosovskému Ballkani jasno: z pozice vítěze skupiny a postupujícího do osmifinále ji už nikdo neodsune. Na stadionu v Tiraně, kam byl zápas přesunut z Prištiny kvůli špatnému stavu hřiště, nejspíš uleví oporám.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Plzně z branky Tomáše Chorého na 1:0 v zápase proti Záhřebu.

Článek

„Čekají nás teď tři zápasy v sedmi dnech, už jen z tohoto pohledu musíme zátěž rozložit. Hráči už vědí, jakým způsobem to provedeme, ale nechtěl bych před utkáním odkrývat karty. Zátěž ale musíme rozložit na celý kádr,“ cituje klubový web trenéra Miroslava Koubka.

Program jeho mužstva v závěru podzimu je pořádně náročný. V neděli se představí v Ostravě, kam se přesune v pátek přímo z Tirany. Hned následující středu (6. prosince) čeká Západočechy dohrávka v Mladé Boleslavi, v neděli (10. 12.) domácí duel s Českými Budějovicemi. Ve čtvrtek 14. prosince odehrají závěrečný zápas ve skupině Konferenční ligy proti Astaně, o tři dny později nastoupí v Olomouci.

Viktoria už v Konferenční lize získala na bonusech téměř 190 milionů korun, což je pro klub, který ještě loni v létě balancoval na hraně bankrotu, značná částka. Každá výhra ve skupině je honorována od UEFA částkou 500 tisíc euro (přibližně 12,5 milionů korun), i proto je triumf nad Ballkani pro ni lákavý.

Jenže. Plzeňští to sice naplno neřeknou, ale vzhledem k situaci v lize a jisté účasti v osmifinále Konferenční ligy mají pro zbytek podzimu prioritu danou. A sice domácí soutěž. „S Ballkani chceme samozřejmě vyhrát. Ale už myslíme i na nedělní zápas v Ostravě, v lize ztrácíme,“ uvádí stoper Robin Hranáč.

Nakolik Plzeň sestavu protočí, nechtěl Koubek dopředu prozrazovat. Pravděpodobně však sáhne k větším změnám, vyloučena není ani ta mezi tyčemi, kde by mohl dostat další šanci mladý Viktor Baier. Při marodce v útoku a karetní absenci střelce Tomáše Chorého by si mohl odbýt premiéru v A-týmu Plzně 18letý Pavel Hašek.

Zápas na stadionu v Tiraně, kde v říjnu podlehla česká reprezentace v kvalifikaci Albánii (0:3), začne ve čtvrtek v 18.45 hodin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.