Hlavní obsah

Plzeň si troufá! Svoji práci ještě nemáme dokončenou, říká Koubek před odvetou s Fiorentinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl uvelebený v sedačce proti sedícímu Janu Kopicovi, který v tiskové místnosti na stadionu Fiorentiny odpovídal na dotazy novinářů, ale cosi nesedělo. „Jsem tady zapadlej jako v lavoru. Caputo,“ prohlásil s úsměvem trenér Plzně Miroslav Koubek a přesedl si na plně funkční židli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek na tiskové konferenci

Článek

Florencie (od našeho zpravodaje ) - „Jo, tohle už je dobrý,“ pravil spokojeně kouč Viktorie, kterou ve čtvrtek večer (od 18.45) povede do rozhodující bitvy o semifinále Konferenční ligy. Úvodní čtvrtfinálový duel v Plzni skončil 0:0.

Čeká vás největší zápas v kariéře?

Ligu mistrů jsem nikdy nekoučoval, takže se toto nabízí. Ve čtvrtfinále evropského poháru jsem nikdy nebyl, je to pro mě tedy zajímavý zápas.

Věříte, že si Plzeň na semifinále může sáhnout?

Do prvního utkání s Fiorentinou jsme šli se dvěma přáními. Uhrát výsledek, který nám dá naději na postup, a chtěli jsme přispět do českého pohárového koeficientu. Obojí se podařilo. Odvetu bereme tak, že svoji práci ještě nemáme dokončenou. Pokusíme se postoupit. Buď se podaří, nebo ne.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek během utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy UEFA, FC Viktoria Plzeň - ACF Fiorentina, hrané 12. dubna 2024 v Plzni.

Fiorentina se výsledkově zasekla, z posledních osmi zápasů vyhrála jediný. Nabíjí vás to optimismem?

Musíme si přát, aby jí to ještě vydrželo. Jasně, ideální by bylo vstřelit první gól. Jenže soupeř bude taky střílet. Musíme vyjít z kvalitní defenzivy a slušné útočné fáze.

V Doosan Aréně jste Fiorentině příliš nezatápěli. Bude zlepšení v útočné fázi klíčem k úspěchu?

Fiorentina je známá tím, že má vysoké držení míče i proti nejlepším mužstvům v italské lize. V tom se s ní nemůžeme srovnávat. V útočné fázi ale potřebujeme být lepší. Tam jsme měli doma rezervy.

Trénovali jste penalty pro případný rozstřel?

Dá se říct, že ano. Každý si po tréninku kopnul jednu penaltu. Jestli to někomu pomůže, je těžké říct. Nedá se totiž vůbec srovnat tlak v zápase a penalta na tréninku.

Může hrát roli, že oproti domácímu utkání máte k dispozici vykartované hráče - stopera Dweha a záložníka Kopice?

Na odvetu mají vliv tři aspekty. První je psychologický, kdy nám pomohla výhra v lize nad Slavií. Druhý aspekt je zdravotní. Je také pozitivní, že proti Slavii jsme neutrpěli žádné šrámy. A třetí je ten, že se nám vracejí dva vykartovaní hráči. K dispozici je navíc i Mosquera. Uvidíme, na jakou minutáž je schopný nám pomoct.

Postoupí Plzeň v Konferenční lize přes Fiorentinu?
Ano
66,6 %
Ne
33,4 %
Celkem hlasovalo 3324 čtenářů.

Reklama