Hlavní obsah

Gzira - Plzeň 0:2Pohodový postup. Viktorka vládla i na Maltě a je ve čtvrtém předkole Konferenční ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výkon zejména v první půli nebyl tak přesvědčivý, fotbalisté Viktorie Plzeň však bez problémů postoupili do závěrečného předkola Konferenční ligy, kde je čeká sok z Kazachstánu. Po domácí výhře nad maltskou Gzirou 4:0 triumfovali na hřišti soupeře 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ibrahim Traoré se postaral o úvodní branku

Článek

Západočechy poslal do vedení ve 47. minutě Ibrahim Traoré, jenž potvrdil svou střeleckou formu a skóroval ve třetím ze čtyř posledních utkání. Proti Gziře využil sklepnutí od Jhona Mosquery, zůstal uvnitř pokutového území úplně sám a bez problémů prostřelil brankáře Davida Cassara.

Uklidnění na kopačky českého celku dodal v 70. minutě Adam Vlkanova. Už ztracený míč zasáhl jeden z obránců Gziry tak nešikovně, že viktoriáni mohli rozjet rychlou kombinaci. Od Jana Klimenta se balon dostal právě k Vlkanovovi, který přízemní ranou zvýšil na 2:0.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Druhý poločas byl od týmu trenéra Miroslava Koubka, který udělal oproti víkendovému ligovému duelu v Českých Budějovicích sedm změn v základní sestavě, daleko lepší. Libor Holík napálil u nadjěné pozice břevno, velké šance neproměnili Mosquera či Kliment.

Úvodní dějství totiž nabídlo ze strany favorita ospalý fotbal, často bez nápadu a pohybu. Malťané se tak oproti zápasu v Plzni dostávali častěji do zakončení, gólmana Martina Jedličku prověřil například po pohledné individuální akci Brazilec Macula.

Plzeň ale čisté konto udržela, celkový triumf v poměru 6:0 je vzhledem k obrazu hry zasloužený. V cestě do základní skupiny Konferenční ligy už zbývá Západočechům jediný krok. V play off narazí na kazašský Tobol Kostanaj, který v penaltovém dramatu udolal Derry City ze Severního Irska. První utkání se hraje ve čtvrtek v Kazachstánu, odveta o týden později ve Štruncových sadech.

Konfereční liga
Čtvrté předkolo:
Gzira - Plzeň 0:2 (0:0)
Branky: 47. Traoré, 70. Vlkanova. Rozhodčí: Šurman - Šlončak, Vysockij (všichni Ukr.). ŽK: Marcelo Dias, Wilkson (oba Gzira). První zápas: 0:4, postoupila Plzeň.
Gzira: Cassar - Mentz, Romero, Carlos Chabá (65. Azizi) - Marcelo Dias, A. Borg, Scerri (90. Kadar), Riascos (73. Wilkson), Thiaguinho - B. Borg (90. Ellul) - Lucas Macula (90. Alouzi). Trenér: Abdilla.
Plzeň: Jedlička - Paluska, Hranáč, Jemelka - Holík, Kalvach (72. Dweh), Traoré (63. Bucha), Mosquera - Vlkanova, Šulc (63. Durosinmi) - Kliment (78. Kopic). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: