Hlavní obsah

Poločas super, pak selhání. Jsem strašně zklamaný, lituje Svědík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během druhého poločasu převážně seděl na lavičce a přemýšlel, jak zasáhnout. Trenér Slovácka Martin Svědík přiznal, že ho ztracené poločasové vedení 2:0 v duelu Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad, navíc proti oslabenému soupeři, strašně zklamalo. Tým z Uherského Hradiště bral v historicky prvním utkání v evropských pohárech nakonec bod, když v závěru utkání vyrovnal na 3:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

„Kdybychom dali na 3:0, bylo by po zápase. Šance jsme měli. Po přestávce jsme chtěli hrát ještě více aktivně," prozradil Svědík, s jakými plány šlo Slovácko z kabin zpět na hřiště. Jenže v 62. minutě, po dvou trefách křídelníka Diabateho a zásahu útočníka Gomese, už svítil na výsledkové tabuli stav 2:3.

Partizan hrál navíc od 22. minuty bez vyloučeného Kristijana Beliče. „Pochválil bych nás za první poločas, ten byl super. Dále také za to, že jsme skóre nakonec dotáhli. Jenže druhou část jsme jako tým selhali všichni. Po průběhu utkání jsem strašně zklamný," zhodnotil kouč a připomněl teč Libora Kozáka, kterou zkušený útočník v 83. minutě srovnal na konečných 3:3.

Svědík byl v prvních 45 minutách velmi aktivní, po pauze ho ale diváci sedící za střídačkou prakticky neviděli. „Seděl jsem a přemýšlel, co s tím udělat. V atmosféře na stadionu bylo velmi těžké dávat pokyny," ocenil více než sedmitisícovou kulisu.

Remíza? Ztráta dvou bodů

Slovácko tak bere do základní skupiny D, kde jsou ještě německý Kolín nad Rýnem a francouzský celek z Nice, první bod. „Nevím, co to momentálně pro další vývoj znamená. Zatím asi nic, pro nás jsou to po průběhu utkání dva ztracené body. Ne s ohledem na tabulku, ale i určitou prestiž," nastínil Svědík.

Hráči se budou muset rychle oklepat, už v neděli je čeká další těžký duel, tentokrát ligový na půdě tabulkového souseda Mladé Boleslavi. Slovácko navíc z posledních tří kol vytěžilo pouze bod, i když nutno dodat, že hrálo i s vedoucími celky nejvyšší soutěže Plzní i Slavií.

„Utkání jsou rychle po sobě, musíme se z duelu proti Partizanu poučit. Poslední dobou máme pasáže, kdy slevíme a nejsme tak důslední. Výpadky nás strašně zlobí a buď musíme dotahovat, nebo zápas ztratíme úplně. Dostáváme hrozně moc gólů," naznačil trenér, na čem musí tým co nejdříve zapracovat.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň