Hlavní obsah

Příští finále Konferenční ligy budou na větších stadionech než dosud

V následujících dvou ročnících fotbalové Evropské konferenční ligy budou dějišti finálových zápasů Atény a Vratislav se stadiony výrazně převyšujícími kapacitu, jakou nabídly v prvních dvou ročnících Tirana a letos Praha. Na příští rok přidělila UEFA na středečním zasedání pořadatelství do řecké metropole, kde se bude hrát na zbrusu novém stadionu Agia Sophia, kde je doma AEK, v roce 2025 vyvrcholí třetí nejvýznamnější evropská pohárová soutěž v domovské aréně Slasku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal se raduje z vítězství v Konfereční lize

Článek

Zatímco letos v Edenu nemohlo rozhodující duel sledovat z hlediště ani 20 000 diváků, aténský stadion jich pojme 31 000 a vratislavský dokonce 45 000.

Při pražském finále mezi vítězným West Hamem a Fiorentinou bylo nakonec ve vyprodaných ochozech při mírně snížené kapacitě oficiálně 17 363 diváků. Zájem o zápas převyšoval výrazně možnosti stadionu, v zahraničních médiích se kvůli tomu objevila i kritika. Jak uvedla agentura AP, průměrná návštěva anglického klubu, který byl ve finále evropského poháru po 47 letech, převyšuje při domácích zápasech 62 000 diváků.

UEFA také rozhodla, že od sezony 2024/25 vypadne z názvu soutěže slovo "evropská" a soutěž ponese

název Konferenční liga.

Reklama