Hlavní obsah

Pro výhru uděláme všechno, dušuje se Kadlec. Domácí zápas s Kolínem považuje za splněný sen

Vítězství je udrží reálně ve hře o postup ze skupiny, ale i při remíze budou mít v posledním utkání v Bělehradě ještě o co hrát. Fotbalisté Slovácka jsou odhodláni udělat ve čtvrtečním duelu 5. kola Konferenční ligy proti Kolínu nad Rýnem (18.45 h) na svém hřišti maximum, aby bundesligovému soupeři oplatili porážku 2:4 z prvního zápasu v Německu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Michal Kadlec na tiskové konferenci

Článek

„Z naší strany parádní závěrečná čtvrthodina předchozího střetnutí v Nice úplně proměnila ráz skupiny. Díky nečekané výhře máme postup ve svých rukou. Proti Kolínu chceme na triumf ve Francii navázat. Uděláme pro to všechno," dušuje se hradišťský kapitán Michal Kadlec.

Cení si i toho, že jeho mužstvo pomohlo českému pohárovému koeficientu. „Klubu jsme navíc vydělali nějaké peníze. A hlavně jsme se přesvědčili, že se můžeme měřit i s kvalitními evropskými mužstvy," má radost.

Tomu, že se Kolínu, který je v tabulce nejvyšší německé soutěže desátý, zatím nedaří navázat na loňskou výtečnou sezonu, nepřikládá Kadlec velkou důležitost. Naposledy utrpěl v lize pětigólový debakl v Mohuči.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Radost hráčů Slovácka po zápase v Nice. V popředí Vlastimil Daníček.

„Zápasy v evropských pohárech jsou ovšem naprosto jedinečné. Momentální forma v nich často nehraje velkou roli. Oni určitě věří, že se u nás chytnou. Já jsem naopak přesvědčený, že nám hodně pomohl nedělní vydřený ligový triumf s Teplicemi. Notně nám pozvedl náladu. Vítěznou euforii si hodláme přenést i do čtvrtečního duelu," předsevzal si Kadlec.

Připustil, že před čtyřmi roky, když se vracel ze Sparty do mateřského klubu, nevěřil, že si v Uherském Hradišti ještě zahraje tak důležité střetnutí proti mužstvu z bundesligy, v níž v minulosti působil.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Merchas Duski (vpravo) ze Slovácka a Jordan Lotomba z Nice.

„Pro mě je to naprosto super i vzhledem k tomu, že jsem v Kolíně bydlel během svého angažmá v Leverkusenu. Je skvělé, že se takový klub představí na našem stadionu. Pokládám to za splněný sen. Pro celý hradišťský region je fantastické, že se můžeme v tak významném utkání poměřit s týmem z jedné z nejlepších lig na světě," považuje si sedmatřicetiletý stoper.

Reklama