Hlavní obsah

Proto mě přece do Slavie brali, nechal se slyšet Schranz, když v Berlíně ukončil gólový půst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pravý čas ukázal, že umí střílet góly. Parádní trefa Ivana Schranze zajistila fotbalistům Slavie remízu 1:1 s Unionem Berlín ve čtvrtečním duelu Konferenční ligy na Olympijském stadionu v německé metropoli. Díky ní si sešívaní zajistili druhé místo ve skupině, které jistí postup do jarní vyřazovací části soutěže.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Slávista Ivan Schranz se raduje po své trefě proti Unionu Berlín.

Článek
Fotogalerie

Berlín (od našeho zpravodaje)  - „Nespekuloval jsem, prostě jsem míč napálil. Trefil jsem se docela hezky," radoval se Schranz. Šlo o jeho první gól od 19. září, kdy skóroval v lize proti Bohemians 1905. Mlčel jedenáct zápasů v řadě.

Půst ukončil parádně. Využil nezištné přihrávky domácího Baumgartla, který ho poslal do brejku. Schranz krátce popoběhl s míčem, jeho následná pumelice vymetla pravý horní roh branky Unionu.

„Viděl jsem, že kluci dobře zapresovali, obránce dával balon dozadu naslepo. Krásně mě vysunul. Nevymýšlel jsem, soustředil jsem se na zakončení. Vyšlo to skvěle," zářil Schranz, který výtečně zaskočil za vykartovaného útočníka Kuchtu a zraněného Krmenčíka.

„Dokážu hrát na vícero pozicích, proto mě do Slavie brali. Pomohl jsem mužstvu, jsem moc rád," podotkl slovenský reprezentant, který si remízy se šestým týmem bundesligy nesmírně považuje.

„Doma jsme je porazili, teď jsme s nimi uhráli remízu. Mají obrovskou kvalitu, ale klobouk dolů před naším mužstvem," rozplýval se Schranz. Radost z postupu měl o to větší, neboť Pražany sužuje rozsáhlá marodka. Na lavičce měli jen pět hráčů na střídání.

„Zápasů je na podzim hodně, důležití hráči nám odpadli. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli," dodal Schranz.

Spokojený byl pochopitelně i trenér Jindřich Trpišovský, i když přiznával, že vzhledem k průběhu střetnutí pomýšlel na výhru a tři body. „Jak jsme letos kluky kritizovali za zápasy v pohárové Evropě, tentokrát je chválím. Získali jsme bod, který jsme potřebovali a postoupili. Jen škoda, že jsme nedotáhli utkání do vítězného konce. Vždyť jsme trefili tyč a břevno, zatímco domácí skórovali z jediné šance, kterou měli."

„Musel jsem být ale pořád ve střehu, protože domácí nakopávali míče za obranu, ve druhé půli zase létaly do šestnáctky centry, takže jsem byl v permanenci stále. Hráli jsme se třemi stopery, kteří odhlavičkovali spoustu balónu a zahráli skvěle," chválil slávistickou defenzivu brankář Aleš Mandous.

Reklama

Související témata: