Hlavní obsah

První gól za Plzeň, netradičně hlavou. Jsem šťastný za celý tým, říká Cadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlétl do pokutového území, zavřel zadní tyč a jako jeden z nejmenších hráčů na trávníku otevřel hlavou skóre. Brazilec Cadu vstřelil proti Tobolu Kostanaj svůj první gól v dresu Viktorie Plzeň a přispěl k výhře 2:1 v prvním utkání play off Konferenční ligy.

Foto: FC Viktoria Plzeň

Fotbalista Cadu se raduje z gólu do sítě Tobolu Kostanaj, svého prvního v dresu Viktorie Plzeň.

Článek

Kostanaj (od našeho zpravodaje) - Plzeň měla vše výborně rozehrané, jenže v nastavení odpískal rozhodčí penaltu za hru rukou kapitána Lukáše Hejdy.

Převládá i přes inkasovaný gól v závěru radost?

Především jsem šťastný, že jsme vyhráli proti těžkému soupeři. Samozřejmě jsem rád i za svůj první gól. Ale máme před sebou ještě jeden krok za týden v odvetě, kterou určitě můžeme zvládnout. Bude hrát před vlastními fanoušky, před plným stadionem. Věřím, že nám to pomůže a dostaneme se do základní skupiny.

Byl zápas fyzicky hodně náročný?

Viděli jsme na videu, že se jedná o silný tým. Mají velkou kvalitu nahoře, šlo o náročný zápas. Ale zvládli jsme ho a odvedli skvělou práci. Jde o postup do Konferenční ligy, o důležitý zápas, takže jsme samozřejmě museli hodně bránit. Trenér mi říkal, abych nezůstával moc nahoře, a především se soustředil na poctivou hru dozadu.

Stadion v Kostanaji dvě hodiny před výkopem utkání s Plzní, nechybí policie a ochranka.Video: Jiří Lizec

Skóroval jste nečekaně hlavou, byť patříte k nejmenším hráčům na hřišti.

Na tréninku mi trenér neustále říká, že musím chodit zavírat zadní tyč. Dneska se to vyplatilo a povedlo se. Pomohl mi Tomáš Chorý, je výborný útočník, prodloužil na mě perfektně balon.

Soupeř snížil z penalty v nastavení. Je to velká komplikace do odvety?

Tohle je fotbal. Je to těžké, ale zápas jsme vyhráli, což je pro nás nejdůležitější.

Co se ve vápně stalo?

Pořádně jsem situaci neviděl, ale myslím, že Deble vystřelil a trefil Hejdysovi (Lukáši Hejdovi) ruku.

Odehrál jste svůj nejlepší zápas v Plzni?

Určitě to byl jeden z nejlepších. Jsem šťastný za celý tým, jak jsme duel zvládli.

Jak jste se cítil na hřišti v Kostanaji?

Výborně. Vždycky rád hraju před plným stadionem. Jejich fanoušci byli dobří, ale za týden to pro ně bude u nás těžké, tam nás poženou zase naši příznivci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.