Hlavní obsah

Rozčílený kouč Záhřebu: Tohle nebylo férové. Mám dojem, že tohle už není náhoda!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tiskovou konferenci přišel pořádně naštvaný, vztek jím evidentně cloumal. Trenér Dinama Záhřeb Sergej Jakirovič těžko kousal porážku 0:1 od Plzně ve skupině Konferenční ligy. Nadzvedly ho tři momenty, které šly proti jeho týmu. Pokutový kop Viktorie, ze kterého rozhodl Tomáš Chorý, odvolaná penalta i gól ve prospěch Dinama.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost fotbalistů Plzně z branky Tomáše Chorého na 1:0 v zápase proti Záhřebu

Článek

„Těžko se mi toto komentuje, jsem pod vlivem emocí. Myslím, že tohle nebylo férové. Mám dojem, že to už není náhoda,“ čílil se kouč chorvatského mistra.

V první řadě se mu nelíbila penalta proti jeho celku, kterou hlavní rozhodčí nařídil za ruku Josipa Mišiče. Televizní záběry však ukázaly, že míč po hlavičce Jana Kopice ruku trefil. „Penalta proti nám byla minimálně divná,“ soptil Jakirovič.

Foto: Sofascore.com

Zápas Plzeň - Dinamo Záhřeb ve statistice

Po přestávce už se jeho tým těšil na pokutový kop, který sudí odpískal za domnělou ruku Cadua. Po intervenci VAR ho však odvolal. Stejně tak vyrovnávací gól v nastavení kvůli ofsajdu.

„Byly v zápase situace, které vyzněly pro nás, ale VAR nereagoval. Naopak v případě odvolané penalty najednou ano. A ofsajd? Viděl jsem po zápase záběr… Tahání ofsajdových čar je náhodné, nerozumím tomu,“ láteřil Jakirovič, který litoval, že Dinamo nevyužilo dobrého nástupu do zápasu, kdy Plzeň zatlačilo.

„Dobře jsme začali, dostali jsme soupeře pod tlak. Potom ale byla do konce poločasu Plzeň lepší. Pomohla nám střídání, gól byl spadnutí. Nemáme ale nic,“ litoval bosenský kouč. Záhřeb je po čtvrtém kole na poslední příčce ve skupině, na Ballkani i Astanu ale ztrácí pouhý bod. „Věřím v postup, který je stále možný. Porazíme Ballkani a Astanu a jsme tam,“ uzavřel Jakirovič.