Hlavní obsah

Koubek vystřihl po postupu do osmifinále piruetu. Přemety už nedělám, mohl bych si ublížit, vtipkoval kouč Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár týdny s Plzní vytvořil rekordní klubovou vítěznou šnůru, díky čtvrteční výhře nad Dinamem Záhřeb (1:0) v Konferenční lize stvořil s Viktorií rekordně rychlý „český“ postup ze skupiny evropských pohárů. Samou radostí převedl trenér Miroslav Koubek při pozápasové děkovačce s plzeňským kotlem piruetu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský trenér Koubek mohl být po zápase se Záhřebem spokojen

Článek

„Nebudu už v mém věku dělat přemety, mohl bych si ublížit. Ale piruetu jsem dal. Na levou i na pravou nohu, s tím nemám problém,“ vtipkoval Koubek.

S Plzní jste s předstihem vyhráli skupinu a kvalifikovali jste se přímo do osmifinále Konferenční ligy. Co se ve vás odehrává?

Zažívám emocionální chvíle, speciální. Vytvořili jsme český rekord, se stoprocentní bilancí jsme postoupili už po čtvrtém kole. Zápas byl ale velmi těžký, docházely nám síly, závěr byl hektický. Oddechli jsme si, když sudí odpískal konec.

Záhřeb dal v nastavení gól, po zásahu VAR byl kvůli ofsajdu odvolán. Bál jste se, že přijdete o výhru?

Byly situace, které zkoumal VAR. Zprvu se radoval soupeř, po konečném verdiktu zase my. VAR rozhodl, jak rozhodl, nemýlí se. Oddechli jsme si ale, samozřejmě. Musím také vyzdvihnout tlak, který soupeř v závěru vytvořil. Potvrdilo se, že se Dinamo trápí v koncovce. To bylo naše štěstí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý proměňuje penaltu v zápase se Záhřebem

Nebyli jste po přestávce až moc pasivní?

Můžeme být aktivní, jako v neděli na Slavii, která neměla na to v danou chvíli, jak nás dostat. Dinamo tuto schopnost mělo, zatlačilo nás. Museli jsme jít do zaparkovaného autobusu, jak se říká. Nebyl brutální, ale museli jsme to odbránit.

Těší vás, jak mužstvo odehrálo zápas takticky?

Výkony jsou vždycky podpořeny taktickou dovedností. Záhřeb na nás vletěl, museli jsme reagovat změnou rozestavění. Chytli jsme se, dostali jsme se do hry nátlakovou hrou, rekrutovaly z toho chyby soupeře a gól. Jenže po přestávce jsme rytmus nechytili, do hry se dostal opět soupeř. Podržela nás defenziva.

Máte radost, že tým důležité zápasy na evropské scéně zvládá?

Každý klub, který se dostane do skupinové fáze, je evropský. Jsme v Konferenční lize, kde jsou velké značky, my jsme mezi nimi. Plzeňská značka je v Evropě vidět.