Hlavní obsah

Schranz měl při divoké oslavě strach. A teď atraktivní soupeře, velí Ševčík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odvrátili hrozbu podzimu bez pohárů a na evropské scéně si zahrají skupinu pošesté za sebou. Fotbalisté pražské Slavie prošli přes prodloužení odvety play off s Rakówem (2:0) do základní části Konferenční ligy. Trojici soupeřů určí Pražanům páteční los, červenobílí budou v prvním výkonnostním koši.

Pohádkový závěr, rozplýval se Ivan Schranz. Olie mě fantasticky našel a potom byla euforieVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oddechli si, páteční los je může zajímat. „Víc než na soupeře ve skupině jsem už myslel na penalty, ale na podzim v Evropě se těšíme," říká v rozhovoru pro O2 TV Sport hrdina Ivan Schranz, který si v čase 120.+1 připsal vítězný gól za 72 milionů korun.

„Fanoušci nám hrozně pomohli, věřili jsme, že druhý gól dáme. Teď nějaké atraktivní soupeře," přidává se Petr Ševčík, který skvělým pasem založil první gólovou akci.

Sestřih utkání Slavia - RakówVideo: O2 TV Sport

V Polsku prohrála Slavia 1:2, před odvetou tedy její kouč poručil, že v Edenu musí hořet trávník. „Nebyli jsme po prvním utkání ve snadné situaci. Důležité je, že jsme odvetu jako tým zvládli," cení si Schranz.

„Trávník opravdu začal hořet a také se trhat. Musím poděkovat všem, stál proti nám těžký soupeř, nebylo to vůbec jednoduché. Skvělá kulisa, my se zebe dostali to nejlepší," kvituje Jindřich Trpišovský.

Do prodloužení poslal zápas parádní trefou Moses Usor. „Jsem šťastný z branky, chtěli jsme víc střílet, což se vyplatilo," užívá si své slavné chvíle.

Ideální počet cizinců v kádrech českých klubů řešil pořad Přímák na Sport.cz s Martinem Vozábalem.Video: Sport.cz

Po Schranzově vítězné trefě fanoušci na severní tribuně povalili zábrany a naskákali na hřiště slavit spolu s hráči, jako by už zápas skončil. „Naskákalo na mě opravdu hodně lidí, chvíli jsem se i bál. Ale bylo krásné gól a postup oslavit, o tom fotbal je, že přináší takové momenty. Oslavy byly moc příjemné," kření se Schranz.

Domácím vyšel hlavně druhý poločas. „Chtěli jsme pořád hrát na jejich půlce, dávat pasy za obranu a sesbírat druhé míče. Zápas byl pro nás extrémně náročný," líčí Ševčík.

Reklama

Související témata: