Hlavní obsah

Slavia bude při losu skupin Konferenční ligy v prvním koši, Slovácko ve čtvrtém

Fotbalisté pražské Slavie budou při dnešním losu skupin Evropské konferenční ligy v prvních ze čtyř výkonnostních košů. Červenobílí se tak vyhnou papírově nejtěžším soupeřům. Naopak Slovácko coby nováček v hlavní fázi pohárů bude figurovat v nejslabším čtvrtém koši.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Slavie během děkovačky s fanoušky

Článek

Sestřih utkání Slavia - Raków

Ve skupinách proti sobě nemohou hrát týmy ze stejné země, Slavia se Slováckem tak na sebe nebudou moci narazit. Oba čeští zástupci mohou vyzvat například slovenského šampiona Slovan Bratislava, který se jako poslední dostal do druhého koše.

Týmy jsou rozděleny podle koeficientu, v každém ze čtyř košů figuruje osm mužstev. Slávisté mají třetí nejvyšší koeficient ze všech za Villarrealem a Basilejí a nebudou moci dostat ani Alkmaar, Gent, Basaksehir, Partizan Bělehrad a West Ham s českými reprezentanty Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem.

Slovácko, které si zahraje hlavní fázi pohárů poprvé v historii, je podle koeficientu šestým nejhůře postaveným mužstvem z 32 účastníků skupinové části. Celek z Uherského Hradiště nemůže narazit na Dnipro, Lech Poznaň, Silkeborg, Djurgaarden, Pjunik Jerevan, RFS Riga ani Ballkani.

I ve druhém a třetím koši jsou silné týmy z elitních evropských lig. Ve druhém koši figuruje například Fiorentina, kam má namířeno český reprezentační záložník Antonín Barák, či Kolín nad Rýnem, ve třetím pak Nice nebo Anderlecht Brusel.

UEFA rozdělení do košů ještě definitivně nepotvrdila. Los se uskuteční od 14:30 v Istanbulu.

Předběžné rozdělení do výkonnostních košů před losováním skupin konferenční ligy:
1. koš:
Villarreal, Basilej, Slavia Praha, Alkmaar, Gent, Basaksehir Istanbul, Partizan Bělehrad, West Ham
2. koš:
Kluž, Molde, FCSB, Fiorentina, Kolín nad Rýnem, Beer Ševa, Apollon Limassol, Slovan Bratislava
3. koš:
Nice, Anderlecht Brusel, Žalgiris Vilnius, Austria Vídeň, Hearts, Shamrock, Sivasspor, Vaduz
4. koš:
Dnipro, Lech Poznaň, Slovácko, Silkeborg, Djurgaarden, Pjunik Jerevan, RFS Riga, Ballkani

Reklama

Související témata: