Hlavní obsah

Slavia do Turecka za Novákem, kam chtěl Trpišovský, Sparta do Srbska!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský si soupeře objednal... Fotbalisté Slavie na úvod jarní fáze Konferenční ligy narazí na Fenerbahce Istanbul s českým obráncem Filipem Novákem. Jejich pražský rival Sparta bude hrát s Partizanem Bělehrad. Los proběhl v Lyonu a také se neobešel bez problémů právě ve chvíli, kdy byla tažena Sparta... Úvodní duely jsou na programu 17. února, odvety o týden později. Letenští začnou doma, červenobílí venku.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Filip Novák (vpravo) se raduje se spoluhráči z Fenerbahce.

Článek

Ukázal se být prorokem. Kouč sešívaných si již ve čtvrtek v Berlíně řekl o dalšího soupeře.

"Pokud budou fanoušci, tak bych si přál Fenerbahce Istanbul, kde by byla neskutečná kulisa, navíc krásný stadion. Rád poznávám nové stadiony a je tam hodně týmů, které už jsme v Evropě potkali," vysvětlil Jindřich Trpišovský po postupu přes Union.

Na jeho slova skutečně došlo, Slavii připadlo právě Fenerbahce Istanbul, za který hraje český reprezentační bek Filip Novák.

Tým z Istanbulu skončil v loňské sezoně turecké ligy jen dva body za městským rivalem a mistrovským Besiktasem, letos je po patnácti kolech na páté příčce. Dres Fenerbahce obléká také mistr světa a bývalý hráč Realu Madrid nebo Arsenalu Mesut Özil, který se v lize čtyřikrát trefil.

Druhý z pražských klubů v jarní části pohárů Sparta narazí na Partizan Bělehrad, který v uplynulém ročníku srbské ligy obsadil druhé místo se ztrátou třinácti bodů na Crvenou Zvezdu. V aktuální sezoně je pořadí obrácené. Partizan vede o tři body před městským rivalem. Z dosavadních 19 zápasů sedmnáctkrát vyhrál a dvakrát remizoval.

„Velice zajímavý los, dostali jsme prestižní srbský klub s bohatou historií. Mají výbornou sezonu v domácí lize, mají tam spoustu bodů, jsou dominantní. Nečeká nás nic lehkého. Šance vnímám vyrovnaně," hodnotí sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Úvodní zápasy se hrají 17. února, odvety jsou na programu o týden později. Slavia coby tým z druhého místa skupiny začne venku, naopak Sparta, která přešla do Konferenční ligy z třetí pozice v Evropské lize, bude hrát první utkání doma.

Los 2. kola fotbalové Konferenční ligy
Fenerbahce Istanbul (Novák) - Slavia Praha
Sparta Praha - Partizan Bělehrad
Marseille - Karabach
PSV Eindhoven - Maccabi Tel Aviv
Midtjylland - PAOK Soluň
Leicester - Randers
Celtic Glasgow - Bodö/Glimt
Rapid Vídeň - Arnhem (Hájek)/Tottenham
První zápasy 17. února, odvety 24. února

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň