Hlavní obsah

Slavia: K miliardě a půl může přihodit v Rakousku další miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Pölten

Dotýkají se čtvrtfinále. Třetího na evropské scéně v posledních čtyřech sezonách. Pokud červenobílí skvěle rozehranou bitvu s Lincem v rámci Konferenční ligy v Rakousku úspěšně dokončí, přiletí navíc do jejich klubové pokladny další solidní částka - prémie od UEFA ve výši 1 milion euro (přibližně 26 milionů korun) za postup mezi nejlepší osmičku soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Pudil ze Slavie Praha a Philipp Wiesinger z Lasku Linec

Článek

„Pokud dovršíme postup, bude to pro nás fenomenální úspěch. Od dalšího čtvrtfinále stojíme jeden zápas, chceme ho za každou cenu dotáhnout. Vnímáme, že proti nám stojí houževnatý soupeř, který i v Edenu ukázal kvalitu. LASK je nepříjemný, teď v lize vyhrál šest nula," uvedl kouč Jindřich Trpišovský před středečním tréninkem na stadionu v St. Pöltenu. Slavii dovedl do čtvrtfinále Evropské ligy v sezoně 2018/19 (prohra s Chelsea) a v ročníku 2020/21 (vyřazení s Arsenalem).

Během své éry ve Slavii vydělal s týmem klubu téměř miliardu a půl korun. Ve čtvrtek večer k nim můžou přidat sešívaní další slušnou sumu. „Miliarda a půl je hezké číslo, ale jsou za tím také nemalé investice a náklady klubu. Každopádně je příjemná stránka mince, když máme úspěchy, když vyděláme Slavii peníze. Přispíváme na rozvoj klubu, na výchovu talentů," podotkl Trpišovský, který neočekává jednoduchou odvetu. „Přistupujeme k ní, jako by šlo o první zápas," řekl Trpišovský.

„Čtvrteční zápas bude těžší než ten první. Musíme k němu přistoupit s absolutním respektem a předvést soustředěný výkon. Kdybychom vstřelili brzký gól, bylo by super. Zápas bude o nás, přistoupíme k němu na sto procent," doplnil záložník Ondřej Lingr.

Před týdnem kvůli nemoci v Edenu chyběl, pro odvetu je však stoprocentně připravený. A těší se na podstatně lepší trávník, než byl v neděli v Liberci, kde červenobílí padli (0:1) a pozici lídra české ligy přepustili Plzni. „Díky daleko lepšímu terénu bude určitě lepší fotbal než byl k vidění v Liberci," pověděl Lingr.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Konferenční ligy?
ano
93,5 %
ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 6834 čtenářů.

Reklama