Hlavní obsah

Slavia chce postup pro nemocného Tvrdíka. Když jsem se to dozvěděl, nespal jsem, přiznal Trpišovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Pölten

Slavii zasáhla daleko mrzutější a horší zpráva, než byla nedělní porážka v Liberci. Šéf kolosu z Edenu Jaroslav Tvrdík má vážný zdravotní problém a musel podstoupit onkologický operační zákrok. Červenobílí chtějí proti Linci urvat postup do čtvrtfinále Konferenční ligy hlavně pro svého předsedu. „Hluboce se mě to dotýká,“ přiznal před čtvrteční odvetou v St. Pöltenu, kde budou hájit výhru 4:1 z prvního zápasu, trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda Slavie Praha Jaroslav Tvrdík a kouč Jindřich Trpišovský.

Článek

St. Pölten (od našeho zpravodaje) – Nálada ve slávistické kabině je samozřejmě kvůli Tvrdíkovým potížím ponurá. „Zasáhlo nás to, jde o nepříjemnou věc. Všichni mu držíme palce, myslíme na něj," podotkl záložník červenobílých Ondřej Lingr.

Když se Trpišovský dozvěděl o stavu nadřízeného, zacvičilo to s ním. „Věděl jsem to už od minulého týdne. Celou noc jsem z toho pak nespal," vylíčil slávistický kouč.

Prakticky celá parta z Edenu má s Tvrdíkem pevný vztah, příchod každého hráče či člena realizačního týmu schvaloval, s trenérským štábem hovořil každý den. Vždyť už v Edenu slavil čtyři tituly, dvě jízdy do čtvrtfinále Evropské ligy nebo průnik do základní skupiny Ligy mistrů.

„Je to náš šéf, boss. Máme silné vazby. Byl jsem s ním v kontaktu do posledního dne, než došlo k zákroku," prozradil Trpišovský.

Třiapadesátiletý předseda klubu teď bude podle informací, které Slavia v oficiálním vyjádření dodala, čtyři měsíce pauzírovat od pracovních povinností. Provoz vršovického kolosu je zajištěn. Práce teď ale leží na vedlejší koleji. „Je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já," vzkázal mimo jiné ve zprávě pro web expres.cz Tvrdík.

Přeje si postup červenobílých do čtvrtfinále Konferenční ligy přes Linec, po domácí výhře 4:1 má český mistr luxusní pozici. Ještě více energie a radosti by do slávistického šéfa vlilo, kdyby se Trpišovského družině povedlo postoupit až do finále. I na to padla před utkáním v Rakousku otázka. „Ale na to teď vůbec nemyslíme. Bereme odvetu jako první zápas, chceme vyhrát," odmítl velkolepá prohlášení trenér.

Ví ale moc dobře, že Tvrdíka může se svým týmem výsledky potěšit, rozptýlit a povzbudit. „Můžeme odvádět dobré výkony, to jediné pro něj můžeme dělat, protože víme, co pro něj Slavia znamená a jak je pro něj důležitá," prohlásil Trpišovský.

„Tím mu můžeme pomoct v dlouhodobém boji, který bude podstupovat. Chceme, abychom mu zlepšili náladu a aby byl brzy mezi námi," přál si slávistický stratég. „Budeme to tady pro něj chtít zvládnout," přidal za hráče odhodlaně Lingr.

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Konferenční ligy?
ano
93,5 %
ne
6,5 %
Celkem hlasovalo 6834 čtenářů.

Reklama