Hlavní obsah

Slávisté před bitvou řeší problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slibný dvougólový náskok dodává slávistům sebevědomí. I s očekávaným peklem v hledišti se hodlají vyrovnat při odvetě 3. předkola fotbalové Konferenční ligy na hřišti Panathinaikosu, ale sami přiznávají, že narazili na jednu zvláštní záležitost. Budou mít zvláštní půdu pod nohama. I kvůli ní řešili možná více než kdy jindy, co obout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání 3. předkola Konferenční ligy. Ilustrační foto

Článek

Žádná luxusní aréna, zdi a zařízení, ze kterého dýchá historie. To čeká slávisty na téměř sto let starém stánku.

A také jedna nezvyklost. Trávník, který je sice přírodní, ale vypadá tak trochu jako umělý.

Slavia – PanathinaikosVideo: Sport.cz

Zkrátka specifikum. „Tráva je zvláštní, už jsem na podobné hrál jednou na Kypru, hrál jsem tam tehdy v lisovkách. Určitě bude potřeba hodně vody, jinak hřiště bude velmi pomalé," měl už po včerejším testu jasno podle webu Slavia.cz kapitán týmu Tomáš Holeš.

Změní Slavia před zápasem s Panathinaikosem soupisku? Jindřich Trpišovský řeší, koho do útokuVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Na lisovky dojde asi i dnes večer. A také na očekávanou bouřlivou atmosféru, s kterou musí na Stadionu Apostolose Nikolaidise počítat každý protivník.

Průběh prvního zápasu řecké fandy dozajista nažhavil ještě více než v jiných případech.

Panathinaikos směrem dopředu nepředvedl vůbec nic, Slavia to však ještě bude mít těžké. Diskuse se Stanislavem Levým v Přímáku.Video: Sport.cz

Panathinaikos přitom měl mít už roky nový stadion, ale plány staré 15 let vzaly za své. Ekonomická krize výstavbu neumožnila.

A tak stále je pro všechny soupeře obávaným sektorem ten, který se jmenuje Gate 13.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal odvysílají odvetu 3. předkola Konferenční ligy UEFA mezi Panathinaikosem a Slavií Praha. Studio k přímému přenosu startuje ve čtvrtek od 19.00 hodin, moderátor David Sobišek přivítá ve studiu experta Jakuba Podaného, který ve své kariéře nasbíral zkušenosti i v řecké nejvyšší soutěži, a také brankáře Slavie Přemysla Kováře. Přímo z Atén bude aktuální informace přinášet reportérka Denisa Doležalová. Samotným zápasem pak provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

Kdysi byl určen pro chudé fandy, neměl ani očíslovaná místa. Ale co je hlavní: z těchto pozic zní nejvydatnější podpora domácím. Gate 13 je nejstarší fanouškovskou organizací v Řecku. Teď bude dělat peklo proti Slavii.

Reklama