Hlavní obsah

Slavnější než fotbalisté! Tiskový mluvčí Vikingu vyhrál norskou SuperStar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zní to divně, ale je to tak. Fotbalová Sparta narazila ve 2. předkole Konferenční ligy na klub, kde je největší hvězdou tiskový mluvčí! Kjartan Salvesen je vítězem druhé řady soutěže Idol, norské verze pěvecké SuperStar. Konkurenci pobil ziskem 840 000 hlasů, což je nejvyšší počet pro kteréhokoli účastníka show. Jeho hit Standing Tall se pak stal nejprodávanějším singlem všech dob v Norsku.

Foto: seher.no

Kjartan Salvesen je nevšední tiskový mluvčí...

Článek

Hudebník, fotbalový komentátor. A také tiskový mluvčí Vikingu Stavanger. Kjartan Salvesen je víc než originální funkcionář.

Poprvé zazářil v roce 2001 poté, co složil a nazpíval klubovou hymnu Viking E Tebage. O tři roky později pak vyhrál norský Idol.

Později působil jako moderátor mládežnického programu v televizi. Chvíli byl také rozhlasovým komentátorem zápasů hokejistů Stavanger Oilers. Pak se stal marketingovým manažerem házenkářů Stavangeru a pomohl jim podepsat největší sponzorskou smlouvu své doby. Začal komentovat také fotbal a v roce 2010 nastoupil do marketingového oddělení fotbalového klubu Viking.

Hrál také nejvyšší norskou ligu ve florbalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.