Hlavní obsah

Souček rozradostnil mladíka. Ten po první trefě za chlapy děkoval bohu i trenérovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na čtvrteční večer 18letý Divin Mubama rozhodně nezapomene. Mladý útočník West Hamu vstřelil svou první branku v profesionálním seniorském fotbale. Tedy první, která už je bez jakýchkoliv pochyb připsána jemu. Lví podíl na trefě, jež si Mubama navždy vtiskne do paměti, má český záložník Tomáš Souček.

Foto: Reuters

Divin Mubama z West Hamu (druhý zprava) se raduje ze své první branky za seniorský tým. Asistoval mu Tomáš Souček (druhý zleva).

Článek

Psala se 65. minuta odvety osmifinále Konferenční ligy s Larnakou. West Ham vedl 3:0, z Kypru si Kladiváři přivezli výhru 2:0 a o postupujícím nebylo pochyb. O slovo se tak přihlásil teenager Mubama, jenž byl v tu chvíli na trávníku přibližně deset minut.

Aaron Cresswell zahrál rohový kop, nejvýše vyskočil Tomáš Souček a vrátil míč hlavou do nebezpečného prostoru před bránu. Tam stál připravený Mubama a patičkou usměrnil balón do sítě. „Tenhle gól mi už nikdo nevezme. Doufám, že jich ještě hodně přidám. Chci jen poděkovat bohu a trenérovi, že mi dali příležitost nastoupit," pravil spokojeně po utkání.

Rodák z Londýna se totiž prosadil už na podzim ve skupině Konferenční ligy proti rumunskému týmu FSCB, jenže branka byla nakonec označena jako vlastní. Teď už mohla radost propuknout naplno.

„Po formě, kterou mám v mládežnických týmech, jsem rád, že mohu pokračovat v gólové sérii i zde. Jsem nadšený," usmíval se Mubama, jenž v klubu působí od svých osmi let. Například v Premier League 2 se v aktuální sezoně prosadil už jedenáctkrát. „Svou energií a běháním pokaždé nadchne. Doufejme, že inspiruje zbytek akademie. Pokud jste dost dobří, dostanete svou šanci," podotkl trenér David Moyes.

„Zaslouží si to. Když s námi trénuje, je vidět, jak je dobrý. Jsem rád, že se mu podařilo dát gól po tom zklamání, kdy mu byl první odebrán," dodal spoluhráč Jarrod Bowen, jenž se pod konečný triumf West Hamu 4:0 podepsal dvěma přesnými zásahy.

West Ham je tak ve čtvrtfinále, dalšího soupeře se dozví během pátečního losu. Jenže nemůže přijít žádné uspokojení. Kladiváři se v Premier League topí u dna tabulky a přes reprezentační pauzu, která začíná příští týden, potřebuje nastartovat. „Čeká nás hodně práce, jak se připravit na konec sezony. Jsme na pozici, ve které nechceme být. Musíme zabrat," burcuje Bowen.

Reklama