Hlavní obsah

Sparta je proti Partizanu favoritem, Slavia na Fenerbahce nikoliv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obě pražská S jsou stále ve hře, start play off Konferenční ligy zajímá i český fotbal. Slavia se na horké turecké půdě utká s Fenerbahce Istanbul. Výhra Slavie se sází v kurzu 3,65:1. Na vítězství Fenerbahce je vypsán kurz 2,07:1 a na remízu 3,5:1. Na Letnou dorazil Partizan Bělehrad, který vede srbskou ligu. Mírným favoritem zápasu je s kurzem 2,05:1 domácí Sparta. Na výhru bělehradského klubu je vypsán kurz 3,75:1 a na remízu 3,5:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty, Stanislav Tecl ze Slavie a David Pavelka ze Sparty.

Článek

Situace na evropské scéně je čím dál tím složitější a horší. Český fotbal přišel pro příští sezonu o jednu místenku do pohárů. Na vystoupení pražských S v úvodním jarním kole Konferenční ligy hodně záleží, zda návrat k pěti účastníkům bude reálný.

„Od Slavie i Sparty očekáváme vyrovnané evropské duely. Je to taková klasika padesát na padesát. Fenerbahce je velkoklub plný legionářů, má velké jméno, ale v lize má dvacet bodů ztrátu na první Tabzonspor. V tuto chvíli může být složitějším protivníkem Partizan, který v srbské lize dominuje. Pro zajímavost, ve 22 ligových zápasech dostal jen 6 gólů," komentuje soupeře pražských týmů Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„I sázky jsou u nás vyrovnané, i když mezi tipy na postup lidé věří víc Slavii než Spartě. Přece jen, na jaře v pohárech Slavia pokaždé dokázala velké věci a fanoušci spoléhají, že tým Jindry Trpišovského zas něco vymyslí," dodává Urbanec.

Navzdory nevyrovnaným výkonům očekává výhru Letenských celých 80 % sázkařů. Na výhru Partizanu stejně jako na remízu směřuje 10 % vkladů. Šance na postup do osmifinále jsou pro oba kluby poměrně vyrovnané. Na sparťanský úspěch je vypsán kurs 1,8:1, postup Partizanu je ohodnocen kursem 2,06:1.

Skóre Partizanu budí respekt

„Z losu vzešly pro oba české zástupce těžké, ale hratelné duely, které mohou rozhodovat detaily. Letenští musejí zapomenout na mdlý výkon proti Plzni a pokud možno navázat na pohárové derby. Partizan je v Česku hodně podceňovaným týmem, faktem ale je, že se jedná o velmi kompaktní celek, který v srbské lize ještě neprohrál, bilance 22-2-0 a skóre 59:6 musí budit respekt," poznamenává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Pokud bude trenéru Vrbovi chybět defenzivní záložník Ladislav Krejčí mladší, půjde o komplikaci při bránění Ricarda Gomese, který v probíhajícím ligovém ročníku nastřílel už 19 gólů," připomíná.

Partizan sice v srbské lize ještě neprohrál, v evropských soutěžích ale úplně oslnivé výkony nepředvádí. Tipéři proto Spartě doma hodně věří. Sází se také na více než 2 góly v zápasu.

Slavia narazí na silný klub

V případě dvojzápasu Fenerbahce se Slavií jsou rozdíly mezi postupovými kurzy ještě těsnější. Na to, že se do osmifinále probojuje istanbulský velkoklub, je vyspán kurz 1,92:1. Sešívaní se mohou dostat do osmifinále v kurzu 1,9:1. Sázkaři v prvním zápase věří více tureckému celku, na jeho výhru jde 65 % sázek. Triumf Slavie odhaduje 25 % sázkařů, v remízu pak věří zbývajících 10 %.

„Sešívaní alespoň trochu napravili nepovedený start jara výhrou na Slovácku, kouč Trpišovský ale stále hledá snajpra, který by dodal jeho týmu potřebnou efektivitu. Michael Krmenčík, po zimní přípravě avizovaný útočník číslo jedna, se dostal na hřiště v Uherském Hradišti jen během rozcvičky a jeho výkony jsou pro fanoušky Slavie při nejmenším rozčarováním," všímá si Hanák.

„Ovšem i soupeř se trápí, a to nejen v ofenzivě. V tabulce turecké ligy patří Fenerbahce šesté místo, jeho forma je kolísavá. Remízový výsledek by tak byl rozhodně příznivým vkladem do domácí odvety," avizuje Hanák.

Sešívaným se tuto sezonu v pohárech na hřištích soupeřů příliš nedaří a v jarní části ligy zatím také zrovna nezáří. Odchody Stanciua a Kuchty tým citelně oslabily. Za poslední dva zápasy na domácím hřišti ani gól, spousta individuálních minel, žádné vyložené šance.

„Turecký tým je sice letos průměrný, pokud ale bude chtít postoupit, musí doma vyhrát. Fenerbahce se teď spoléhá třeba na Dursuna nebo slavného záložníka Özila. Slavia tak narazí na silný klub, kterému navíc bude v zádech stát podpora domácího publika. Proto se u nás nejvíce sází čistá výhra Fenerbahce. Na vítězství pražského týmu evidujeme jen 15 % vkladů. Ještě méně se sází na remízu," uvádí Markéta Světlíková, mluvčí Chance. V případě sázky na celkový postup jsou u obou týmů kurzy zatím téměř vyrovnané.

Reklama

Související témata: