Hlavní obsah

Tohle nedokázal ani Haaland! Mimořádný talent se zapsal do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Panečku, to byl fofr! Nigerijský útočník Gift Emmanuel Orban se svým počinem v odvetném duelu osmifinále Evropské konferenční ligy Gentu proti Basaksehiru zapsal do historie. Tři branky se mu totiž povedlo nasázet za 3 minuty a 24 sekund, jeho bleskurychlý hattrick je tak aktuálně novým rekordem evropských pohárů. Z první pozice byl totiž sesazen loňský král Mohamed Salah.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Útočník Gentu Gift Emmanuel Orban se zapsal do historie evropských pohárů.

Článek

„Zapamatujte si tohle jméno," píše na sociálních sítích belgický Gent, který je v úžasu z galapředstavení teprve dvacetiletého Nigerijce Orbana. Dvacetiletý fotbalista, který do klubu přišel teprve v lednu a Gent za něj zaplatit 3 miliony dolarů, se už teď vyplácí. Na jeho jméno by však nejraději zapomněl turecký Basaksehir, který se kvůli jeho jízdě pakuje z osmifinále Evropské konferenční ligy.

Dílem zkázy byl právě talentovaný mladík, který v Istanbulu řádně naděloval. Ale jakým způsobem! Po půlhodině hry se totiž prosadil hned třikrát a jeho hattrick během 3 minut a 24 sekund se navíc zapsal do historie evropských pohárů. Gent se v závěru poločasu prosadil ještě jednou, celkově vyhrál 4:1 a raduje se z postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy.

Mnohem víc ale zaujal již zmíněný Orban, který potvrdil předzvěst jednoho z největších talentů současného fotbalu. Na druhou příčku nejrychlejších hattricků v evropských pohárech navíc sesunul ani ne rok starý rekord Mohameda Salaha, který se třikrát prosadil v rozmezí šesti minut. Nový rekordman ho dokázal překonat téměř o polovinu hrací doby.

Ani fanoušci se ho nemůžou nabažit a po povedeném výkonu mu vysekli poklonu. „Panečku, to je hráč! Má před sebou velkou budoucnost," napsal jeden z uživatelů na Twitteru. „Nigerijec je před brankou čistý zabiják. Fotbalista, který ke vstřelení gólu nepotřebuje mnoho: je rychlý, mazaný a skvěle zakončuje. Neskutečné!" navázal na něj další.

Mnozí odborníci v něm vidí obrovsky ceněný poklad, jehož hodnota v nejbližších měsících a letech ještě vzroste. Ostatně se není čemu divit. Za Gent zatím nastoupil do devíti utkání a prosadil se hned dvanáctkrát. Pakliže v těchto výkonech bude pokračovat, bude pro elitní tým belgické nejvyšší soutěže hodně těžké ho v létě udržet.

Reklama