Hlavní obsah

Trpišovský o zájmu Besiktase: Za kontakt jsem poděkoval, ale ve Slavii mám rozdělanou práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turečtí giganti z Istanbulu neprožívají zrovna idylické časy, na suverénní Trabzonspor se aktuálně dívají z příček mimo pohárovou Evropu s obřím mankem, Besiktas stejně jako Fenerbahce, které si Slavia podala v prvním kole play off Konferenční ligy, v sezoně už měnil trenéra. Když se rošáda v Besiktasi děla, oslovil velký turecký klub i kouče červenobílých Jindřicha Trpišovského. Ten odmítl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během utkání play off Konferenční ligy proti Fenerbahce.

Článek

Když byli turečtí novináři vyzváni, aby se na tiskové konferenci po postupu Slavie přes Fenerbahce do osmifinále Konferenční ligy, ptali, nasměrovali první dotaz na trenéra sešívaných Jindřicha Trpišovského. Zajímalo je, jak to bylo se zájmem Besiktase.

„To je spíš otázka pro mého manažera," začal slávistický kouč. „V zimě nějaký kontakt proběhl, poděkoval jsem za něj. Ale ve Slavii mám dlouhodobou smlouvu a jsem tu spokojený," vysvětloval dál.

„Vybudovali jsme tu nějaké zázemí a máme tady rozdělanou práci," odkázal, že dál touží po úspěších s týmem z Edenu. Slavii dovedl ke třem mistrovským titulům, třem triumfům v domácím poháru, jednou do základní skupiny Ligy mistrů a dvakrát do čtvrtfinále Evropské ligy.

V minulosti se o Trpišovského zajímaly anglický druholigový Nottingham Forest nebo ruský Lokomotiv Moskva, do Prahy za ním dorazili i zástupci klubu z Kataru. Velitel červenobílé lavičky zatím vždy vábení z ciziny odolal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.