Hlavní obsah

UEFA za potyčku předběžně suspendovala trenéra Bodö i kouče brankářů AS

Evropská fotbalová unie UEFA předběžně zastavila činnost trenérovi norského klubu Bodö/Glimt Kjetilu Knutsenovi a kouči brankářů AS Řím Nunu Santosovi za jejich vzájemnou potyčku po čtvrtfinále Konferenční ligy. Incidentem, k němuž došlo minulý týden po výhře norského celku 2:1 v úvodním duelu, se nyní bude zabývat disciplinární a etická komise UEFA.

Foto: Mats Torbergsen, ČTK/AP

Rick Karsdorp (vlevo) z AS Řím a Brice Wembangomo z Bodö/Glimt.

Článek

Obě strany se vzájemně obviňují z fyzického napadení. Kapitán hostů Lorenzo Pellegrini řekl televizi Sky Sport Italia, že Knutsen nejprve slovně a pak i fyzicky zaútočil na Santose. Knutsen následně v prohlášení na webu uvedl, že se pouze bránil agresi poté, co ho Santos chytil pod krkem. Bodö minulý týden plánovalo, že případ nahlásí na policii.

Oba muži budou podle vyjádření UEFA suspendování ze všech zápasů soutěží UEFA, dokud disciplinární a etická komise v případu nerozhodne. Odveta v Římě se bude hrát ve čtvrtek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.