Hlavní obsah

Větší tlak po vyřazení? V pořádku, bude na trenéry i na mě, počítá Rosický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen hráči, také muži v letenských kancelářích dostali po bleskovém vyřazení z pohárové Evropy svůj díl. Tomáš Rosický, sportovní ředitel fotbalové Sparty, především. „Já osobně jsem upřímně zklamání z vyřazení ve Stavangeru ještě nevstřebal. Je to pro nás velký problém a jedna z nejhorších chvil za dobu, co tady působím. Pro hráče je lepší, že se hraje hned, že si mohou spravit reputaci,“ popsal Rosický v rozhovoru pro O2 TV Sport před ligovým utkáním s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Sparty Praha Tomáš Rosický a nový trenér Brian Priske z Dánska.

Článek

Konec v Norsku byl hořký, ani na blížící se prodloužení nedošlo. Sparta po fatální chybě v nastaveném čase prohrála 1:2 a skončila hned ve 2. předkole Konferenční ligy.

„Určitě bych to nestavěl jen na ní... Všichni ji viděli, ale během dvou zápasů jsme měli dost času, aby pak taková případná chyba neznamenala vyřazení. Měli jsme spoustu šancí a do té doby dávno rozhodnout," hodnotí Tomáš Rosický.

Hned na startu sezony tak vzrostl tlak na všechny v klubu. „Samozřejmě, je to nepříjemné. Ve Spartě jste pod tlakem vždycky. Na trenéry bude větší, na mě také, a je to v pořádku," přijímá svou roli bývalý kapitán české reprezentace.

Sparta měla postoupit. Myslím, že Viking je hodně průměrné mužstvo, byť dobře bránící, hodnotí Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Podstatné je, aby mužstvo mělo očekávaný herní projev.

„Proti Vikingu byly vidět prvky, které jsme trénovali, i které jsme netrénovali... Co nám chybělo v minulé sezoně, proč jsme Briana brali, tedy mnohem větší intenzita ve hře, mnohem větší tlak na míč a po stranách, to vidět je," poukazuje sportovní ředitel.

Sparta cílí na třetí posilu se slávistickou minulostí. Přestupy letenského klubu hodnotíme v pořadu Přímák se Zdeňkem Ščasným.Video: Sport.cz

Vadí mu ovšem patrné nedostatky. „Problémy máme především směrem dopředu ve finální třetině. Tam je jasně vidět, co musíme vylepšit. Mnohem více rozhýbat soupeřův blok," přeje si Rosický.

Stavěl kádr pro tři soutěže, teď je tedy na řadě jeho redukce.

„Určitě se čekat dá. Plánovali jsme hrát mnohem víc zápasů, takže teď budeme hledat vytížení pro hráče, u kterých budeme vědět, že by tak často nenastupovali. Pro nás je zásadní rozvoj každého kluka, půjde o to, aby méně vytížení měli minuty v jiných týmech. Aby se mohli dál zlepšovat," avizuje Rosický v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Do hororového začátku zápasu s Libercem zbývaly minuty...

Reklama