Hlavní obsah

Vlakem za postupem. Slávisté zamířili do Berlína ke klíčovému zápasu s Unionem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zastávku mají v Edenu prakticky hned u kabiny, tak proč ne. Fotbalisté pražské Slavie v úterý odjeli vlakem z Edenu do Berlína, kde je ve čtvrtek večer čeká přímý souboj o postup ze základní skupiny Konferenční ligy proti Unionu. Obejít se musejí bez útočníka Jana Kuchty, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. S týmem už je Alexander Bah, start dánského obránce je však po zranění nejistý.

Foto: slavia.cz

Vláček pro Petera Olayinku a spol. je nachystán...

Článek

Vlakem za postupem. Sešívaní doufají, že prostý rým dojde naplnění. Pokud jde o cestu do Berlína, mají na co navazovat.

„Přímo u Edenu je vlaková zastávka, takže vlak nám přijede až sem. Máme to minutu z kabiny, přesuneme se do vlaku a autobus na nás potom bude čekat v Berlíně na nádraží. Určitě je to lepší než autobusem. Letecky trvá dlouho cesta na letiště, odbavení a tak. Zhodnotili jsme to a s týmem se rozhodli pro vlak. Je pohodlný, dobré cestování. Teď jsme byli vlakem v Olomouci, tam jsme vyhráli, tak snad se to zopakuje," líčí pro klubový web asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Nejradši bych necestoval vůbec. Cestování vlakem je v pohodě. Užiju si čas s ostatními kluky. Je jedno, jestli letadlem nebo vlakem, hlavně když se tam dostaneme," říká Alex Bah.

Dánský obránce se zranil při utkání s Feyenoordem a jeho start ve čtvrtečním zápase je nejistý.

„Alex je náš stěžejní hráč, takže bychom byli rádi, kdyby k dispozici byl. Jde o to, že doma zápasy zvládáme. Když si vzpomeneme, tak jsme zápas začali skvěle, i když byl Union v jedenácti, tak jsme je přehrávali. Připravili jsme se s klukama perfektně a vycházelo nám všechno, co jsme si řekli," poukazuje Houštecký na první vzájemný duel s výsledkem 3:1 pro Slavii.

Foto: slavia.cz

Aiham Ousou (vlevo) a Alexander Bah přicházejí na nástupiště vlakové stanice v Edenu.

"Potom šel Union do deseti, do poločasu jsme s tím měli trošku starosti, než jsme se srovnali a po změně stran to nebylo úplně ono. Dobrými střídáními jsme zápas zlomili na svojí stranu a vyhráli. Ale myslíme si, že zápas venku bude o něčem jiném. Je to poslední utkání a oni do toho musí jít s totálním nasazením. Stejně jako my," avizuje asistent.

Trenéři se budou muset obejít bez útočníka Jana Kuchty, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. „Kuchťák je nejenom střelec, dokáže pro tým strašně dobře pracovat, umí skvěle napadat, má dobrý driblink. Má všechno, co by měl útočník mít a momentálně je to náš nejlepší útočník. To potvrzuje i na hřišti jako v posledním zápase. Určitě nám chybět bude, je to škoda, ale nedá se nic dělat, musíme ho nahradit a poradit si i bez něj," přeje si Houštecký.

Reklama

Související témata: