Hlavní obsah

Vystěhování nevadí. Skupina Konferenční ligy je za odměnu, tvrdí ředitel Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věří, že jsou na historický vstup do skupinové fáze Konferenční ligy připraveni velmi dobře organizačně i sportovně. Před čtvrtečním utkáním fotbalistů Slovácka s Partizanem Bělehrad splňuje uherskohradišťský stadion veškeré náležitosti, které po klubech UEFA požaduje.

Foto: TT / Nilsson Petter Nils, ČTK

Fanoušci Slovácka.

Článek

„Její zástupci byli s prohlídkou spokojeni. Předpisy pro Konferenční ligu nejsou naštěstí tak přísné jako pro Evropskou ligu, kterou jsme rovněž měli šanci hrát," říká výkonný ředitel 1. FC Slovácko Petr Pojezný.

Podle něj UEFA bazírovala především na rozšíření zázemí. „Museli jsme vytvořit větší prostory pro její představitele, významné hosty, různé sklady či tisk. Snažili jsme se to udělat pořádně. Znamenalo to mj. vystěhovat z kanceláří na stadionu skoro všechny naše zaměstnance. Byli jsme na to zvyklí už z pořádání mezistátních zápasů, avšak to šlo o jednorázové akce. Teď se to bude s určitým časovým odstupem třikrát opakovat. Vydržíme to, vždyť skupina Konferenční ligy je pro nás všechny za odměnu. Splnili jsme si tím velký cíl," usmívá se Pojezný, který si ke spolupráci přizval někdejšího dlouholetého vedoucího týmu u české reprezentace a delegáta UEFA Jaroslava Dudla.

Foto: Zerman Jesper, ČTK

Vlasij Sinjavskij (99) ze Slovácka se raduje po vítězné trefě ve Stockholmu.

Podle Pojezného bude pořadatelsky nejnáročnější domácí duel Slovácka s 1. FC Köln 27. října. „Především z hlediska zájmu německých diváků i médií," prozradil.

Naopak ve čtvrtek možná žádní fanoušci ze Srbska ani nedorazí. „Jsou prý momentálně s vedením Partizanu na kordy. Bělehradský klub má nárok na pět procent vstupenek z celkové kapacity, ale neodebral si je," sdělil Pojezný.

Hlediště bude i tak plné. Příznivci Slovácka obsadí všech 7700 míst. „Zvýhodnili jsme cenově držitele permanentek. Budeme rádi, když atraktivní duely zhlédnou hlavně ti, kteří chodí pravidelně i na ligu. Doufám, že toho využijí. Jinak by to byla jen jejich blbost. Vždyť takové zápasy v Hradišti ještě nikdy nebyly a třeba už ani nebudou," přemítá.

Reklama