Hlavní obsah

A teď Hanciho, velí kapitán. Spartě se rýsuje i AC Milán nebo Benfica!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nabídka soupeřů je opravdu pestrá. Galatasaray, Lens, Braga, Benfica Lisabon, Feyenoord, AC Milán, Young Boys a Šachtar Doněck. Na jednoho z této osmičky týmů ze třetích míst skupiny Ligy mistrů narazí fotbalisté pražské Sparty v jarním předkole play off Evropské ligy. „Chci Hanciho!“ netají usmívající se kapitán Ladislav Krejčí, že by rád narazil na Feyenoord s bývalým sparťanem Dávidem Hanckem i exslávistou Ondřejem Lingrem. Sparta si zajistila postup výhrou 3:1 v Limassolu, venku zvítězila v pohárech poprvé od listopadu 2020 a 12 marných pokusech.

Foto: Petros Karadjias, ČTK/AP

Radost fotbalistů Sparty v Limassolu.

Článek

Soupeř Sparty pro úvodní vyřazovací kolo Evropské ligy, které se odehraje 15. a 22. února, vzejde z pondělního losu. Protivníkem Pražanů bude mužstvo, které ve skupině Ligy mistrů skončilo třetí.

„Postoupit z takové skupiny je velký úspěch. Nejen pro Spartu, ale i pro celý český fotbal. Navíc jsme konečně vyhráli venku, což jste nám před zápasem předhazovali,“ kvituje trenér Brian Priske v rozhovoru pro ČT sport.

Foto: Sofascore.com

Pražská S ve skvělé společnosti…

Sparta skončila druhá za Rangers. Třetí Betis Sevilla, který byl jasným favoritem skupiny, tak poslala jen do Konferenční ligy.

„Vyřadit Betis má zvuk, vždyť je to jeden z předních týmů silné španělské ligy,“ zdůrazňuje autor dvou gólů Veljko Birmančevič.

„Jsme šťastní, vybojovali jsme si to. Žádná cesta v pohárech není lehká. Hlavní je, že jsme konkurenceschopní i na evropské scéně,“ poukazuje kapitán Ladislav Krejčí.

„Měli jsme těžkou skupinu, takže jsme nadmíru spokojení, že si můžeme zahrát poháry i na jaře. Navíc Evropskou, ne Konferenční ligu. Po porážce na Rangers si k tomu trenér něco řekl. Po výhře nad Betisem jsme už věděli, že máme postup ve svých rukou,“ přidává se autor prvního gólu Jan Kuchta.

Rozdělení pro los úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy:
Nasazení:
Sparta Praha, Freiburg, Marseille, Rennes, AS Řím, Karabach, Sporting Lisabon, Toulouse.
Nenasazení:
Benfica Lisabon, Braga, Feyenoord Rotterdam, Galatasaray Istanbul, Lens, AC Milán, Šachtar Doněck, Young Boys Bern.

Reklama