Hlavní obsah

Atmosféra v Edenu? S šílenstvím v Řecku se vůbec nedá srovnat, líčí Stoch

Bratislava

Čeká ho nejpikantnější zápas od chvíle, kdy se v létě do Řecka vrátil. Slovenský fotbalový reprezentant Miroslav Stoch dorazil do Bratislavy, aby se svým týmem PAOK Soluň zatarasil Slovanu cestu do základní skupiny Evropské ligy. „Sestavu nám trenér ještě neprozradil, ale věřím, že se na hřiště dostanu,“ říká nedávný záložník pražské Slavie v obsáhlém rozhovoru pro web Slovenského fotbalového svazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ze Slavie oslavuje svůj druhý gól během utkání s Karvinou.

Článek

Nejednomu příznivci sešívaných ještě stále vrtá hlavou, proč jejich oblíbený Miňo po dvou vydařených letech v Edenu dal pražskému klubu sbohem.

„Už po příchodu do Slavie jsem se vyjádřil, že určitě budu chtít ještě jednou odejít do zahraničí. Zažil jsem skvělé dva roky, ale když přišla nabídka ze Soluně, rozhodl jsem se ji přijmout,“ líčí Miroslav Stoch.

„V PAOK jsem už působil. Tehdy však byl klub na úplně jiné úrovni než teď. Infrastruktura a další složky klubu se posunuly výrazně dopředu, což také hrálo roli při mém rozhodování,“ dodává devětadvacetiletý záložník.

Na trávníku neslyšíte vlastního slova

Pochvaluje si pekelné fotbalové prostředí, do něhož se vrátil.

„Zatím jsem odehrál doma jen jeden zápas, liga startuje až v neděli. Ale musím říct, že to bylo šílenství. I když má Slavia nejlepší fanoušky v Česku, s prostředím v Řecku se to vůbec nedá srovnat,“ ujišťuje Stoch.

Foto: Sport.cz

Miroslav Stoch v barvách PAOK Soluň.

„Na trávníku neslyšíte vlastního slova. Už se těším na další domácí utkání. Říká se, že po zisku doublu klub vyprodal všechny permanentky na celou sezonu. Pokud je informace pravdivá, čeká nás parádní sezona. Pokaždé, když je stadion v Soluni plný, je tam peklo,“ usmívá se Stoch.

Pozná nové Tehelné pole

PAOK vypadl ve 3. předkole Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam. Stoch dal na starém Tehelném poli San Marinu svůj první reprezentační gól, teď se těší na nový stadion.

„Nové Tehelné pole znám zatím jen z fotografií a z televizních přenosů. Jsem zvědavý na stadion, na kulisu, doufejme, že se nám tam bude dařit. Nám s PAOK a také nám v reprezentačních zápasech,“ věří poněkud rozpolcený záložník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články