Hlavní obsah

Bizarní chyba gólmana málem stála Celtic postup

Glasgow

Jako Loris Karius ve finále Ligy mistrů, vidí britská média jasný příměr hrubé chyby gólmana Celticu Glasgow Craiga Gordona. Skotský celek potřeboval k postupu do jarní fáze Evropské ligy vybojovat bod proti Salcburku. To se mu však nepovedlo, rozhodující gól navíc padl po těžko pochopitelném kiksu. I přes prohru nakonec Celtic jde dál, jelikož Lipsko zaváhalo v klání s Rosenborgem, které skončilo remízou 1:1.

Foto: Lee Smith, Reuters

Craig Gordon se snaží rozehrát, v tento moment zřejmě stále neví o hrozbě v podobě Fredrika Gulbrandsena.

Článek
Fotogalerie

Celtic prohrával od 67. minuty 0:1 po brance Dabbura. Deset minut nato zasadil rakouský celek druhý úder. Respektive si ho domácí zasadili spíš sami. Brankář Craig Gordon se chystal k rutinnímu výhozu balonu, jenže přitom tak trochu pozapomněl na nedaleko postávajícího útočníka hostů Fredrika Gulbrandsena.

Norský forvard tak dostal naprosto luxusní pas přímo do nohy a následně mohl zakončovat do odkryté brány. Podobně jako Karim Benzema z Realu Madrid v posledním finále Ligy mistrů vstřelil hodně nečekaný gól.

Olivier Ntcham dokázal v nastaveném čase už jen korigovat skóre na konečných 1:2. Kouč domácích, Brendan Rodgers, se však brankáře zastával. „Craig byl celý večer skvělý a předvedl několik opravdu povedených zákroků. Ano, udělal chybu, ale to se může stát každému," uvedl trenér zelenobílých.

Jelikož nakonec Celticu stačila k postupu ze skupiny B i prohra, může si Gordon nakonec oddychnout. Naopak nešťastný hrdina posledního finále Ligy mistrů v Liverpoolu skončil. Podzim shodou okolností odehrál také v Evropské lize v barvách Besiktase Istanbul.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.