Hlavní obsah

Brutální zákrok v Evropské lize! Francouzský obránce přišlápl soupeři krk

Doslova brutální faul předvedl obránce bulharského klubu Ludogorec Razgrad Olivier Verdon. Ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti AS Řím v závěrečných minutách řádné hrací doby šlápl ležícímu soupeři kopačkou na krk. Hlavní sudí utkání celý incident kontroloval u videa, francouzskému obránci za tvrdý faul ukázal přímou červenou kartu a poslal ho předčasně do sprch.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Obránce Ludogorce Olivier Verdon uviděl za brutální faul červenou kartu.

Článek

Vypjaté utkání, ve které se bojovalo o postup do vyřazovacích bojů Evropské ligy, nabídlo celou řadu nedovolených zákroků. Hlavní rozhodčí Dabanovič měl plné ruce práce, výjimkou nebyl ani samotný závěr utkání, ve kterém se znovu přiostřilo. Mohl za to francouzský obránce ve službách Ludogorce Razgrad Olivier Verdon, který si svůj ostrý zákrok rozhodně za rámeček nedá.

Po standardní situaci bulharského celku totiž neustál osobní souboj domácí Nicola Zalewski, který upadl na zem, načež to schytal mnohem přísněji. Již zmíněný Verdon mu totiž kopačkou přišlápl krk a otřesený italský talent ještě několik desítek vteřin poté ležel v bolestech na trávníku. Hlavní sudí střet neviděl, přesto se běžel podívat k videu, kde měl po chvíli jasno.

Přímá červená karta za brutální zákrok! Verdonovi nepomohlo ani to, že to podle svých slov neudělal úmyslně, což několikrát zopakoval ještě po zápase. Incident navíc na sociálních sítích rozebírali i fotbaloví fanoušci, kteří pro počínání francouzského obránce neměli pochopení a žádají mnohem přísnější trest.

„Nechápu, jak Verdon může rozhodčímu ještě argumentovat. Jedna z nejjasnějších červených karet, který jsem kdy viděl," vyjádřil se jeden z uživatelů. Vyloučený Verdon se nakonec po vypjatém utkání za svůj zákrok omluvil.

AS Řím dokázal zvítězit 3:1 a postoupil ze druhého místa. Ludogorec naopak spadl do Konferenční ligy.

Reklama

Související témata: