Hlavní obsah

Ostrý faul, čtvrtá červená a konec. Francouzští fotbalisté zcela vyhořeli s Polskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzští fotbalisté do 18 let nezvládli udržet v zápase s Polskem na turnaji čtyř týmů nervy na uzdě. Ve druhém poločase si v rozpětí 20 minut nechali dát čtyři červené karty a rozhodčí musel zápas předčasně ukončit. Obzvlášť faul Darnela Erica Bileho, který předcházel poslední červené, byl hodně zákeřný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

V posledním zápase na turnaji se proti sobě postavily doposud neporažené týmy Francie a Polska, které si to mezi sebou měly rozdat o vítězství. Lépe do zápasu vstoupila polská osmnáctka, která šla už v páté minutě do vedení, jenže ve 22. minutě se trefil Bentoumi a o tři minuty později Housni a rázem bylo skóre otočené.

Poláci se však nenechali zaskočit a Kozlovsky rychle odpověděl, takže do poločasu bylo srovnáno na 2:2. Ve druhé půli však místo gólů začaly létat červené karty. V 55. minutě byl vyloučen Housni, hrající za mládežnický tým Paris Saint-Germain a o šest minut později ho následoval obránce Belocian, který působí v Rennes.

Krátce na to šli Poláci znovu do vedení zásluhou Kacpera Masiaka a další červená na sebe nenechala dlouho čekat. Vyfasoval ji obránce Yoni Gomis a domácí tak hráli už jen v osmi. Sedmnáctiletý Darnel Bile však chvíli poté katastrofu dokonal.

Nejprve skočil zezadu do nohou střelce třetí branky hostí Masiaka a pak ho ještě ostře poslal k zemi úderem hlavou. To už se strhla mezi hráči mela. Rozhodčí na nic nečekal a zápas předčasně ukončil za stavu 3:2 pro Polsko, které tak celý turnaj ovládlo.

Reklama