Hlavní obsah

Budiž aspoň sestup! modlí se Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové pořádky jen pro bystré a chápavé. Z Evropské ligy, v níž fotbalisté pražské Sparty působí, jsou již kolo před koncem skupiny vyřazeni. Modlí se však, aby sestoupili aspoň o úroveň níž. V závěrečném letošním pohárovém duelu proti kodaňskému Bröndby budou večer usilovat, aby si na jaře ještě zahráli Konferenční ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy proti Bröndby v dánské Kodani.

Článek

Všechno mělo být jinak. Proti Bröndby hodlali před plnými tribunami završit útok na druhou příčku, a tudíž postup v Evropské lize. Jenže s ohledem na protikoronavirová opatření může být na Letné maximálně 1000 diváků. A hlavně, již po porážce 0:2 minule v Glasgow vzal hlavní plán za své. V duelu s dánským soupeřem jde Spartě už jen o to, aby udržela třetí příčku. V tabulce skupiny A má před Bröndby náskok dvou bodů, takže jí i remíza postačí. Nesmí jen prohrát. Není třeba kalkulovat a počítat.

„Nevím, jestli je výhoda, že výchozí pozice je jasně daná. Je to vlastně play out, kdo zápas zvládne, postupuje dál. Kdo ne, končí. Chceme to být my, kdo uspěje, abychom v Evropě pokračovali, což byl ostatně cíl před sezonou," přeje si trenér Pavel Vrba.

Mužstva na třetím místě ze skupin Evropské ligy nově čeká takzvané knockout play off Konferenční ligy proti týmům ze druhých příček KL. Vítězové tohoto jakéhosi jarního předkola pak postoupí do osmifinále Konferenční ligy proti vítězům skupin KL, kteří postupují do osmifinále přímo.

„Těšíme se, víme, o co hrajeme. Půjdeme za svým cílem. Hrát svoji hru a zvítězit," ujišťuje záložník či stoper Ladislav Krejčí mladší.

Síly ke konci podzimu ubývají, mužstvu by mělo pomoct nedělní volno, které od Vrby za výhru v Karviné dostalo. „Každé volno je v našem nabitém programu dost příjemné. Trenér nám dal motivaci a jsem rád, že slovo splnil," culí se Krejčí.

Úvodní vzájemný duel v Kodani skončil 0:0. Pražané si musejí dát pozor na varovnou statistiku. Sparta doma porazila dánské celky v evropských pohárech v jediném z pěti duelů a ve čtyřech z nich neskórovala...

Ve středu s mužstvem po letenském trávníku pobíhal už i rychlík Jakub Pešek. Nejlepší střelec týmu kvůli zranění chybí od posledního reprezentačního srazu. „Začíná s námi trénovat, uvidíme, v jakém bude v den zápasu stavu," naznačuje Vrba, že Peškův případný start je nejistý.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jakub Pešek ze Sparty na tréninku před utkáním s Bröndby Kodaň.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články