Hlavní obsah

Camp Nou musí být v odvetě jako papiňák, prohlásil trenér Barcelony Xavi

Trenér Xavi přiznal, že fotbalisté Barcelony ve čtvrtečním úvodním čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Frankfurtu nesehráli nejlepší zápas. S výkonem spokojený nebyl, s výsledkem 1:1 však ano. Hráčská legenda katalánského klubu doufá, že fanoušci v odvetě na Camp Nou vytvoří atmosféru podobnou "papiňáku".

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Trenér Barcelony Xavi Hernandez

Článek

Domácí Eintracht poslal do vedení krátce po změně stran Ansgar Knauff, za hosty srovnal Ferran Torres. Od 78. minuty dohrával Frankfurt bez vyloučeného Tuty. "Nebyl to lehký zápas. Nevěděli jsme, jak zastavit jejich přechod do útoku, hřiště navíc nebylo v nejlepším stavu. Nedokázali jsme zastavit jejich ďábelské brejky, ztratili jsme spoustu míčů. Už předem jsme byli varováni, že nás čeká velmi těžký soupeř. V osmifinále vyřadili Betis Sevilla," citoval Xaviho deník Marca.

"Hrají velmi fyzicky, takticky pracovali skvěle a i v defenzivě byli silní. Nehráli jsme tak jako v předchozích zápasech, i když ve druhé půli jsme byli lepší. Jsem spokojený s výsledkem, nikoli s výkonem. Míč se navíc moc dobře nepohyboval, taková je realita. Ovlivnilo nás to. Museli jste udělat dotek navíc a vše se zpomalilo. Na Camp Nou to bude jiné," uvedl dvaačtyřicetiletý bývalý záložník.

Odveta je na programu ve čtvrtek. "Potřebujeme, aby Camp Nou připomínal papiňák, stejně jako tomu bylo tady. Hrajeme doma a chceme postoupit do semifinále," dodal mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Do odvetného utkání možná nezasáhne stoper Gerard Piqué, který musel ve 23. minutě vystřídat. Podle prohlášení klubu má dlouholetá opora "Blaugrana" zřejmě zraněný přitahovač.

Reklama

Související témata: