Hlavní obsah

Křivda a noční můra. Gól Slavie zruinoval spektakulární večer, píší v Nizozemsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhru a vykročení za postupem už měli domácí takřka v kapse, ale v nastaveném čase nakonec zmrazil rotterdamský stadion De Kuip slávista Ibrahim Traoré, který rozhodl o konečné remíze 3:3. Nizozemský tisk se po úvodním čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy shoduje v tom, že pokud bude chtít Feyenoord postoupit, čeká ho v odvetě v Praze hodně velká dřina.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Fotbalista Slavie Ibrahim Traoré vyrovnává na konečných 3:3.

Článek

„Gól Slavie v nastavení zruinoval spektakulární večer, ve kterém Feyenoord jinak znovu ukázal, že si umí s českým mistrem poradit. Ale aby dosáhl na semifinále, čeká ho ještě hodně práce," rozepisuje se o utkání rotterdamský list Algemeen Dagblad.

„Konečná remíza zajistila, že příští čtvrtek v Praze nás čeká pořádný thriller. Slavia se ukázala být hodně nebezpečným soupeřem, ale určitě ne týmem, který byl lepší než vášnivě útočná formace kouče Arneho Slota," pokračuje.

Přetřásá samozřejmě také jak hromadnou strkanici z konce první půle, tak tak úvodní gól Slavie, který nejspíš neměl platit.

„Gól na 1:1 vyvolal hněv a nepochopení v rotterdamském týmu. Byl tam jasný ofsajd. Turecký rozhodčí a jeho asistenti to ale neviděli, a tak branka platila, protože UEFA na Konferenčí ligu VAR neposílá," konstatuje Algemeen Dagblad.

A dodává: „Druhá půle měla všechno, co dělá fotbal krásným, i když skončila noční můrou pro Feyenoord."

To deník De Telegraaf varuje, že vyrovnávací gól na 3:3 nizozemskému týmu pořádně zavařil.

„Feyenoord bude mít v Praze těžkou fušku, pokud bude chtít postoupit do semifinále Konferenční ligy. Góly Luise Sinisterry, Marcose Senesiho a Orkuna Kökcüho nebyly dost na výhru nad Slavií," uvádí.

„Feyenoord si nechal vzít triumf nad Slavií z rukou v nastaveném čase," hlásí také jiný list De Volkskrant. „Zápas jako na horské dráze skončil patičkou Traorého, která pro Feyenoord odsunula Tiranu (dějiště finále Konferenční ligy) dál, než před zápasem doufal," pokračuje.

De Volkskrant píše, že vzhledem k dobrým výkonům rotterdamského celku si dělají jeho hráči i fanoušci velký zálusk na finále a na zisk trofeje. A český mistr pro ně neměl představovat v jejich propočtech vážnější překážku.

„Feyenoord je teprve ve čtvrtfinále, ale v Evropě hraje v téhle sezoně velmi dobře. Slavii chyběla celá řada hráčů a potenciální soupeři pro semifinále Olympique Marseille či PAOK Soluň rozhodně nejsou nejlepší na světě. Feyenoord skvěle kombinoval, hráči bojovali jeden za druhého, nevzdávali se a hnalo je nejhlučnější publikum v celé zemi. Domácí ale také znenadání nechávali soupeři dost prostoru, nebránili pozorně a ztráceli lacino míče," popsal dění na hřišti De Volkskrant.

Reklama