Hlavní obsah

Češi, pozor, Kane už zase řádí! Mourinho velebí kanonýra Harryho

Londýn

Obávaný kanonýr je v plné formě. Důležitá zpráva pro českou fotbalovou reprezentaci, která na letním EURO znovu nastoupí proti Anglii. A třeba i pro Slavii, která by v případě postupu přes Glasgow Rangers pak mohla ve čtvrtfinále Evropské ligy klidně narazit i na Kohouty. Harry Kane ve čtvrtek dvěma góly zajistil Tottenhamu Hotspur domácí výhru 2:0 nad Dinamem Záhřeb, jež přiblížila favorita k postupu.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Harry Kane znovu táhl Tottenham.

Článek

Osmifinále Evropské ligy rozehráli podle optimálního plánu. Klid do odvety zajistil fotbalistům Tottenhamu Hotspur pochopitelně jejich kanonýr, kdo jiný...

Oba góly svěřenců Josého Mourinha vstřelil Harry Kane, který navázal na dva přesné zásahy z nedělního ligového duelu s Crystal Palace. Na svém kontě má v sezoně již 26 branek.

„Dělá všechno. Práci útočníka při střílení gólů, týmovou práci při vytváření prostoru, a ještě nám pomáhá bránit, což mnoho útočníků nedělá. Velmi nám pomáhá. Je nebezpečný z křídla, také po rohových kopech. S Harrym na hřišti je to pro nás jiný příběh," velebí Mourinho svého hrdinu v rozhovoru pro uefa.com.

Foto: Toby Melville, Reuters

Díky, hrdino můj! José Mourinho a Harry Kane...

V závěru Kohoutům zatrnulo. Kanea vystřídal Carlos Vinicius, anglický reprezentant nedohrál zápas kvůli menšímu zranění.

„Nevěřím, že jde o něco vážnější. V neděli chce hrát ligový zápas, malé věci ho nezastaví," ujišťuje Mourinho.

Také Arsenal před derby uspěl

Zmíněným nedělním duelem bude prestižní derby na půdě Arsenalu. Kanonýři si v Evropské lize vedli ještě o něco lépe než jejich velký rival. Zvítězili na hřišti Olympiakosu Pireus 3:1.

První gól v dresu Gunners si připsal Martin Ödegaard.

„Začali jsme opravdu dobře, dominovali a vytvořili si spoustu šancí. V prvním poločase jsme mohli dát minimálně dva nebo tři góly, ale dvě šance měli i domácí. Kvůli naší chybě jsme pak inkasovali. Musíme přestat dělat chyby, které soupeři využívají, protože to se na této úrovni nevyplácí," poukazuje trenér Mikel Arteta.

Oba londýnské kluby si každopádně vytvořily v úvodních osmifinálových soubojích Evropské ligy výborné pozice před odvetou.

Reklama

Související témata: