Hlavní obsah

Chceme minimálně čtyři body, říká sebevědomě před dvojzápasem s Luganem plzeňský Hořava

Lucern

Fotbalisté Plzně si přijeli do Švýcarska pro tři body. Západočeši hrají ve čtvrtek večer třetí duel skupiny G Evropské ligy v lucernském exilu proti Luganu. Záložník Viktorie Tomáš Hořava byl před utkáním sice diplomaticky opatrný, ale sálalo z něj zdravé sebevědomí jako z ostatních hráčů lídra české ligy...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Tomáš Hořava.

Článek

Co už víte o Luganu?

Zatím toho moc není, pár informací mám z internetu a vím, že jsou momentálně poslední ve švýcarské lize. Video s rozborem soupeře nás teprve čeká.

Vládne v kabině euforie po nedělní výhře nad Spartou a spokojenost s třiceti body po deseti ligových zápasech?

Spokojenost ano, ale přehnaná euforie určitě ne. Přesvědčili jsme se, že teď máme formu a můžeme porazit každého. Doufám, že se na té vítězné vlně udržíme co nejdéle.

Musel vás trenér Vrba po neděli vracet na zem?

Nemusel. Sami dobře víme, že jsme Spartu nepřejeli, ve druhém poločase jsme se od ní nechali zatlačit. V naší hře byly chyby, zůstáváme na zemi, jen to vítězství nás hodně těší.

Lugano je ve švýcarské lize poslední, Plzeň v české první. Berete pro zápas s ním roli favorita?

Favoritem asi jsme, ale musíme vzít v úvahu, že pohárové zápasy jsou trošku jiné než ty ligové, mají svoje specifikum. Známe to i z našeho MOL Cupu, kde se na vás dobře připraví i druholigový soupeř. Role favorita v nich nemusí tolik platit, takové zápasy nebývají jednoduché. My si však věříme a chceme zápas vyhrát.

Jenže Viktoria už v jedenácti zápasech evropských pohárů na hřišti soupeře nezvítězila...

Vidíte, to ani nevím, ale jsou to víc než dva roky, což je hrozně dlouhá doba. Doufám, že se nám to konečně podaří zlomit a vyhrajeme.

Uvědomujete si, že pokud chcete postoupit, musíte vozit body i z venku a Lugano by mělo být týmem, s nímž byste měli získat šest bodů?

O tom, že musíme vozit body z venkovních zápasů není pochyb. Každý duel v evropských pohárech je důležitý. Z nadcházejícího dvojutkání s Luganem bychom chtěli minimálně čtyři body, ale daleko lepší by bylo získat všech šest. Naším cílem je postup do jarní vyřazovací fáze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články