Hlavní obsah

Čím menší šance, tím spíš dá gól. Nepředvídatelný bomber popravil Spartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas si z něj fanoušci střílí a diví se, co dokáže neproměnit. Jindy se trefí z neuvěřitelných pozic. Ve čtvrtečním osmifinále Evropské ligy proti Spartě ukázal útočník Liverpoolu Darwin Núñez tu druhou tvář. Dvěma krásnými góly rozhodl o vítězství 5:1. „O jeho kvalitě nelze pochybovat,“ pravil trenér Jürgen Klopp. 24letý střelec z Uruguaye se navíc dle jeho slov může ještě zlepšovat…

Nuňéz má obrovskou kvalitu, trefil to skvěle, vědí sparťané. Zápas ukázal rozdíl mezi námi a AngliíVideo: Sport.cz

 
Článek

I současná, nedokonalá verze Núñeze je ale zatraceně účinnou zbraní. O čemž se přesvědčila i Sparta. Od úvodu duelu s Liverpoolem prohrávala o gól, ale tvořila si řadu nadějných příležitostí. Dalo by se tvrdit, že chvilkami slavného soupeře tlačila.

Ve 25. minutě ale přišlo krátké navedení míče na střed, rychlý nápřah a prásk. Dělovka Núñeze zpoza vápna zmátla brankáře Petera Vindahla a snesla se pod břevno. 0:2. Těsně před pauzou zasadil vytáhlý, ale přesto nesmírně rychlý forvard českému mistrovi další direkt. Naběhl si na milimetrovou přihrávku za beky od Alexise Mac Allistera a v plném sprintu zakončil z voleje přesně k tyči.

„Trefil to skvěle. Mrzí mě to, protože jsem u něj byl já, ale nedalo se dělat nic. Sedlo mu to,“ smutnil obránce Sparty Jaroslav Zelený.

Dvě výstavní branky učinily z opticky vyrovnané podívané výsledkově jasnou záležitost pro Liverpool.

„Skvělý fotbalista, skvělý kluk. Klub miluje a na hřišti nechá pokaždé všechno. Může se ještě zlepšovat? Ano, určitě. Ale pro obrany soupeře je konstantní hrozbou. To je u útočníka nejdůležitější, i když občas v nějaké té tutovce selže,“ vykládal Klopp.

To ostatně Núñez ukázal i na Letné. Do šance se dostal už ve druhé minutě po chybě Lukáše Haraslína. Úspěšně se dokonce i vyhnul vyběhnutému Vindahlovi, namísto rezolutního zakončení ale zamířil k tyči tak slabě, že balon z brankové čáry vykopl bránící Ladislav Krejčí.

První poločas utkání se Spartou Núñeze přesně vystihuje.

Je schopný spálit nemožné. Jako na podzim ve utkání skupiny EL proti Toulouse. Tehdy pláchl obraně, poradil si s jediným zbývajícím stoperem i gólmanem a zívala na něj odkrytá branka. Výsledek?

Tyč. Naštěstí pro Uruguayce balon do sítě dorazil parťák Ryan Gravenberch.

I v únorovém ligovém zápase proti Chelsea (4:1) dal brankové konstrukci pořádně zabrat. Nastřelil ji hned čtyřikrát, dvakrát trefil břevno a dvakrát tyč. Nový rekord Premier League byl rázem na světě.

Núñez je ale i tak velmi slušně produktivní. V aktuální sezoně zapsal bilanci 16+11 ve 39 soutěžních zápasech, nezřídka vytasí i gólovou lahůdku. Akrobatické zakončení ve výskoku? Není problém. Obstřel zpoza šestnáctky do šibenice? Nápodobně.

Tuhle stránku nečitelného forvarda okusila i Sparta. „Núñezovy góly? Proto hraje za Liverpool,“ smekl po čtvrtečním utkání kouč Brian Priske.

Fotbalista, za něhož Liverpool v létě 2022 poslal na účet Benfiky Lisabon 85 milionů eur (tehdy asi 2,1 miliardy korun), je prostě unikát.

Třeba i unikát, který Liverpoolu vystřílí titul. Hned v neděli čeká Reds klíčový souboj o čelo, coby lídři tabulky budou hostit druhý Manchester City. Núñez by u toho neměl chybět.

Reklama