Hlavní obsah

Další lekce od pohárového kata. Individuální kvalitou jsou daleko před námi, uznává Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Olympique je zkrátka jejím pohárovým katem. Fotbalová Sparta proti němu ve čtvrtek večer hrála již pošesté a popáté mu podlehla. Tentokrát 0:3, přestože experti vyzdvihli slušné parametry výkonu, který ve Francii podala. „Jejich individuální kvalita je prostě vyšší než naše,“ uznává po duelu v Evropské lize dvaadvacetiletý záložník Ladislav Krejčí mladší. Nastoupil poprvé po svém zranění v základní sestavě a měl několik dobrých střeleckých příležitostí. Žádnou ale nevyužil.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Thiago Mendes z Lyonu a Ladislav Krejčí mladší ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Zopakovali jste první vzájemný zápas z Prahy. Dlouho nadějný výkon, ale stejně porážka...

Náš výkon byl po organizační stránce lepší než v prvním zápase. Ale bohužel rozdíl je větší, což mě hodně mrzí. Rozhodla skvělá individuální schopnost hráčů Lyonu, která je daleko od nás.

Co jste si říkali po bezbrankovém poločase?

Ať se držíme našeho stylu napadání. Věděli jsme, že jejich přechodová fáze je ukázková. Myslím, že se nám to po většinu času dařilo, ale po mých dvou špatných rozehrávkách dokázali dát dva góly. To mě mrzí ještě víc.

Měl jste také dvě velké šance. Vaši střelu nejprve přizvedli obránci nad bránu, při hlavičce vás pak vychytal gólman Anthony Lopes.

Při první šanci mi tam soupeř stihl dát nohu a míč zvedl nad bránu. U hlavičky jsem pak sváděl mezi stopery tři čtyři souboje a soustředil se, abych byl ve výhodnější pozici. Už jsem ale neměl čas, abych lépe zamířil a dal jsem to doprostřed. Samozřejmě mě to mrzí. Mohli jsme se aspoň docvaknout a pak by se vidělo.

Po dlouhé době jste zvládl celý zápas. Jak se cítíte?

Fyzicky byl pro mě náročný. Hrálo se hodně intenzivně, snažil jsem se být při našich útočných akcích a doplňovat kluky ve vápně, což mi bralo hodně sil. Jsem ale rád, že jsem zvládl celé utkání a snad to bude ještě jen lepší.

Co pozitivního Spartě zápas ukázal?

Že když se dokážeme soustředit na věci, které si řekneme, a dokáže to každý z nás, tak můžeme leccos zvládnout. Pak umíme být i silní v kombinaci na balonu. Ale jejich individuální kvalita je vyšší než naše a v klíčových chvílích rozhodovala.

Rangers v Kodani jen remizovali, což vám vzhledem k situaci v tabulce hraje do karet, že?

Výsledek druhého zápasu je pro nás dobrý, pomůže nám. Myslím, že bylo dopředu jasné, že se bude rozhodovat o postupu právě v posledních dvou zápasech na Rangers a s Bröndby. Ale musíme si to uhrát na hřišti, jde o dva soupeře, kteří jsou před námi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články